Торт-пляцок «Арабська казка» з неймовірним манним кремом
Шоколадні коржі і дуже повітряний лимонний крем – це справжнє диво смаку.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Інтермаріум
Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти (форма 20*30):
- масло вершкове, розм’якшене, 150 г.
- пудра цукрова, 160 г.
- яйця, 3 шт.
- розпушувач, 2 ч.л.
- какао, 40 г.
- борошно, 110 г.
Для приготування крему:
- 170 г цукру.
- молоко, 500 мл.
- половина лимона.
- 200 г вершкового масла.
- 90 г манної крупи.
Процес приготування:
З’єднуємо какао, розпушувач і борошно, перемішуємо і просіваємо.
Розм’якшене вершкове масло збиваємо, потім всипаємо частину пудри – збиваємо, засипаємо ще трохи пудри (залишаємо частину для білків) і добре збиваємо.
Тепер вводимо по 1 жовтку і кожен раз добре збиваємо.
Окремо збиваємо білки, засипаємо пудру і збиваємо до стійкої маси.
Білки порційно вводимо в жовтково-масляну масу і перемішуємо.
Частинами всипаємо борошно з іншими інгредієнтами і перемішуємо.
Тісто ділимо на 2 частини і випікаємо 2 коржа.
Духовку розігріваємо до 180 градусів і випікаємо приблизно 30 хвилин. Остуджуємо і кожен корж розрізаємо на 2 частини.
Для крему в молоко висипаємо манну крупу і варимо на невеликому вогні кашу. Коли вона почне густіти, всипаємо цукор, перемішуємо до його розчинення і знімаємо з плити. Охолоджуємо.
Половину лимона натираємо на цедру і видавлюємо сік, додаємо це в крем, перемішуємо.
Вершкове масло розм’якшуємо і збиваємо, потім з’єднуємо з кремом і збиваємо до пишності.
Формуємо торт, змащуючи коржі кремом, обмазуємо боки і верх, прикрашаємо на свій смак.
Торт ставимо в холод на кілька годин. Смачного!