Торт-пляцок з незвичайним кремом, печу на свята та на Новий рік.

Торт складається з темних і білих коржів, просочених ніжним кремом.

Про це пише Мій Світ, за матеріалами Poradnik

Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:

  • білки, 6 шт;
  • цукор, 200 г;
  • крохмаль, 150 г;
  • борошно, 40 г;
  • розпушувач, 1 ч.л;
  • оцет 9%, 1 ст.л.

Для приготування темних коржів:

  • яйця, 6 шт;
  • цукор, 170 г;
  • борошно, 150 г;
  • розпушувач, 1 ч.л;
  • какао, 3 ст.л.

Для приготування крему візьміть:

  • сир жирний, 1 кг;
  • цукор, 200 г;
  • жовтки, 6 шт;
  • ванільний цукор, 10 г;
  • масло вершкове, 200 г;
  • молоко, 120 г;
  • крохмаль, 3 ст.л.

Приготування:

Збиваємо білки з сіллю в стійку піну і частинами всипаємо цукор, не перестаючи збивати.

Додаємо крохмаль і перемішуємо лопаткою, розпушувач і просіяне борошно. Вливаємо оцет і перемішуємо.

Збиваємо білки з цукром до стійкої піни, потім вводимо жовтки і продовжуємо збивати до пишної маси.

Всипаємо просіяне борошно і перемішуємо лопаткою, всипаємо розпушувач і какао, перемішуємо.

Деко застилає пергаментом і ложкою викладаємо біле і темне тісто, чергуючи маси.

Духовку розігріваємо до 180 градусів і випікаємо 45 хвилин, готовність перевіряйте.

Охолоджуємо корж і ріжемо на 3 частини – кожну – на 2 коржі.

Сир збиваємо блендером і змішуємо з жовтками і цукром, ванільним цукром, вершковим маслом і збиваємо масу до однорідності.

Нагріваємо на невеликому вогні до закипання, перемішуючи.

Додаємо крохмаль і молоко, варимо до густого стану. Охолоджуємо.

Формуємо торт, змащуючи коржі кремом.

Ставимо в холодильник на кілька годин.

Не вдається скопіювати.