Торт-пляцок “Королівська вишня”. Ідельне поєднання горіхів, маку, вишні та шоколадних коржів.
Пляцок “Королівська Вишня” за рецептом Лілії Цвіт за останній час підкорив серця тисячі жінок. Всі, хто спробував його спекти – просто в захваті від його істинно королівського, вишуканого смаку.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Пампушок
Тут вдало поєднались шоколадні коржі, мак, горіхи і вишні. Розкішний і на вигляд, і на смак!
Нам будуть потрібні такі продукти:
Шоколадні коржі
- Борошно – 250 г, какао – 50 г.
- Жовтки – 6 шт, цукор – 200 г.
- Маргарин – 250 г, сметана – 150 г.
- Сода – 1 ч. л., оцет – 1 ст. л.
Маковий шар
- Мак (сухий) – 300 г.
- Яйця – 3 шт.
- Цукор – 70 г.
- Борошно – 50 г.
- Розпушувач – 0,5 ч. л.
Горіховий шар:
- Борошно – 100 г.
- Яйця – 4 шт.
- Цукор – 100 г.
- Розпушувач – 1 ч. л.
- Горіхи – 200 г.
Білковий шар:
- Білки – 6 шт.
- Цукор – 200 г.
- Крохмаль – 40 г.
- Вишні – 300 г (з 0,5 л. банки).
Крем:
- Сироп вишневий – 300 мл.
- Вода – 400 мл.
- Пудинг – 2 пакетики (по 40 г).
- Цукор – 50 г.
- Масло – 400 г.
Покроковий рецепт приготування
Готуємо шоколадний корж:
Жовтки розтираємо з цукром до білої маси (білки поки залишаємо для приготування білкового шару з вишнями), додаємо розтоплений маргарин, сметану, соду погашену оцтом та перемішуємо. Додаємо борошно, какао та змішуємо тісто середньої консистенції.
З цієї порції тіста випікаємо 2 коржі, при температурі 180 град. приблизно 35 хвилин.
Готуємо маковий шар:
300 г сухого маку змолоти і запарити, остудити. Тоді додати 3 жовтки, перемішати, додати борошно і розпушувач, перемішати.
Окремо, 3 білки збити в піну. Додати до макової маси. Акуратно перемішати і залишити. А тим часом готуємо горіховий шар.
Готуємо горіховий шар:
4 білки збити в піну. Додати цукор, збити до стійких піків. Додати 4 жовтки, перемішати.
Додати борошно і розпушувач, перемішати. Вкінці додаємо подрібнені горіхи і акуратно перемішати. Залишаємо поки що горіховий шар,
Готуємо білковий шар:
6 білків (від шоколадного коржа) збити в піну. Додати 200 г цукру, збити до стійких піків, додати крохмаль, перемішати
Тепер формуємо тришаровий корж. У форму з пергаментом викладаємо маковий шар. Далі, ложкою, білковий шар. На білки викладаємо вишні, злегка розрівнюємо ложкою. Тоді викладаємо горіховий шар.
Випікаємо при 170° приблизно 1 годину.
Готуємо крем:
До сиропу з вишень у власному соці, доливаємо води стільки, щоб разом було 700 мл. 400 мл виливаємо в каструлю, додаємо цукор і ставимо, щоб закипіло. У 300 мл розчиняємо 2 пакети вишневого пудингу. У киплячий сік вливаємо розчинений пудинг. Варимо вишневий крем до загустіння, накриваємо плівкою впритул, охолоджуємо до кімнатної температури. 400 г м’якого масла збиваємо, по ложці додаючи пудинг.
Складаємо пляцок:
Шоколадний корж–крем–3 шаровий корж–крем–шоколадний корж – крем.
Смачного!