Традиційна італійська паска «Панеттоне»: точний покроковий рецепт
Для італійців «Панеттоне», як для нас коровай. Паска дуже ніжна, пориста і легка на відміну від нашої традиційної паски. А ще в італійський кекс додається ром, що робить його смак більш цікавим. Так що здивуєте рідних і друзів новим рецептом паски!
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Мандаринка
Необхідні продукти для приготування «Панеттоне»:
- Цукор – 200 г;
- Молоко – 180 мл;
- Дріжджі – 20 г;
- Масло вершкове – 200 г;
- Борошно пшеничне – 550 г;
- Жовтки – 6 штучок;
- Лимонна шкірка – одна ст. л .;
- Апельсинова шкірка – одна ст. л .;
- Ізюм – 200 г;
- Ром (можна замінити на коньяк) – 50 мл;
- Ванільний цукор.
Поетапний процес приготування традиційної італійської паски «Панеттоне»
Готуємо опару
Дріжджі необхідно всипати в молоко теплого стану і додати дрібку цукру. Всипати п’ять ч. л. борошна і гарненько все розмішати. Відставляємо вбік на півгодини.
Готуємо все для тіста
Ізюм залити ромом (коньяком). Це потрібно зробити для того, щоб тісто вийшло повітряним. Перемішати і залишити на 2-3 хвилини, щоб настоявся.
У жовтки всипати цукор і розтерти. Далі додати масло м’якого стану, три ч. л. цукру. Все перемішати до однорідної консистенції.
Всипати в масу апельсинову і лимонну кірку і ще раз перемішати.
Заміс тіста
У підготовлену масу всипати борошно, додати родзинки і вимішувати тісто протягом 10-12 хвилин. Після прибрати на кілька годин в тепло, накривши рушником.
Готуємо паски
Тісто обминаємо і розкладаємо по двох формах. Залишити на пару годин.
Потім зробити на верхівці паски хрестоподібний розріз. Виходить чотири пелюстки, які необхідно звернути за краї форми і змастити вершковим маслом.
Помістити «Панеттоне» в духовку приблизно на 45 хвилин (може трохи менше або довше в залежності від вашої духовки). Випікати при 180 °.