Три діючих методи зберігання часника довго свіжім

Правльне зберігання часнику, щоб довго зберігався.

Не просто виростити багатий урожай на своїй ділянці. Але, навіть коли це вдалося, попереду нове завдання – зберегти його до наступного збору. Сьогодні ми поділимося трьома секретами того, як зберегти часник свіжим, щоб він не дряб, щоб не проріс і не втратив своїх смакових якостей.

Про це пише Мій Світ, за матеріалами Вакурат

Спосіб № 1

Все геніальне просто. Викопавши часник, обрізаємо плодоніжку сантиметра на три від головки і дуже добре просушуємо (як зазвичай – в тіні, в добре провітрюваному місці). А ось скляні трилітрові банки, навпаки – довго прожарюємо на сонці, і укладаємо часник в банки, ні в якому разі не закриваючи кришками! Так він чудово збережеться до наступного врожаю (в темному місці, при температурі не вище 15 градусів).

Спосіб № 2

Якщо звичайні банки не викликають у Вас довіри, а результат потрібен напевно, є більш складна процедура, яка гарантує стовідсоткову безпеку часнику: обробка в лляній олії.

Можна використовувати і будь-яку рослинну олію, але я віддаю перевагу, все ж, льняну “помічнику”.

Півлітра масла необхідно прокип’ятити, дати охолонути і додати 10 крапель йоду.

Обробити кожну головку часнику, ретельно просушити і скласти в дерев’яні ящики.

Спосіб № 3

Найкрасивіший варіант зберігання часнику – заплетене в коси. Для того, щоб у нас було що заплітати, прибрати його потрібно буде дещо раніше звичного терміну – поки зелені стебла не зовсім висохли. Це ще й найшвидший спосіб : обрізати доведеться тільки кореневу систему, так і сушити можна не так довго і ретельно – досохне в косах.

Заплетений часник можна розвісити на мотузочках по кутах кухні: виходить дуже красиво і затишно: навіть шкода знімати для готування!

Я зберігаю часник усіма трьома способами. Другий використовую для найбільшого часнику (деякий просто не зручно діставати з банки). Перший варіант ідеально підходить для зберігання цибулин середньої величини, а третій призначений, звичайно, для самого красивого врожаю.

Важливо!

Вибираючи один із трьох способів, для зберігання потрібно відбирати тільки часник без пошкоджень.