Тушонка по-домашньому. Рецепт, за яким готовлять більшість господинь
Пропонуємо приготувати дуже смачну домашню тушонку. Для її приготування вам не знадобиться досить багато зусиль та спеціальних закупівель обладнання. Рецепт не є складним, а смак страви вам дуже сподобається. Рецепт розрахований на 1 л банку.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Улюблена
Для приготування вам знадобиться:
- Свинина – 1 кг.;
- Сало – 500 гр.;
- Сіль кухонна – 1 столова ложка;
- Лист лавровий – 2 шт.;
- Перець чорний, горошком – 5 шт.;
- Перець чорний, мелений – за смаком.
Спосіб приготування:
- Промийте під проточною водою м’ясо та висушіть його за допомогою паперового рушника.
- З м’яса повирізайте шкірку, жилки. Наріжте невеликими шматочками.
- Покладіть м’ясо у невелику каструльку, додайте сіль та перець. Все ретельно перемішайте. Закрийте м’ясо кришкою та залишіть маринуватися протягом години.
- Візьміть скляну банку та простерилізуйте її.
- На дно банки покладіть лавровий лист, перець та дуже щільно складіть м’ясо. М’ясо накладайте так, щоб залишилось 3 см вільного місця.
- Візьміть деко, налийте туди трохи води. Туди поставте банки з тушонкою, накрийте їх металевими кришками, але не забудьте прибрати гумки.
- Поставте деко в холодну духову шафу.
- Увімкніть шафу на 250 градусів. Як тільки тушонка почне кипіти, зменшіть температуру до 150 градусів. Тушкуйте м’ясо протягом 3 годин.
- Наріжте сало невеликими кубиками, покладіть на пательню та витопіть з нього жир.
- Через 3 години залийте тушонку цим жиром.
- Вставте гумки у кришки та закатайте банки. Після переверніть їх до гори дном. Накрийте їх рушником та поставте охолоджуватись.
- Термін зберігання такої тушонки – 6 місяців в холодильній камері.
Приємного апетиту!