Тушонка по-домашньому. Рецепт, за яким готовлять більшість господинь

Пропонуємо приготувати дуже смачну домашню тушонку. Для її приготування вам не знадобиться досить багато зусиль та спеціальних закупівель обладнання. Рецепт не є складним, а смак страви вам дуже сподобається. Рецепт розрахований на 1 л банку.

Про це пише Мій Світ, за матеріалами Улюблена

Для приготування вам знадобиться:

  • Свинина – 1 кг.;
  • Сало – 500 гр.;
  • Сіль кухонна – 1 столова ложка;
  • Лист лавровий – 2 шт.;
  • Перець чорний, горошком – 5 шт.;
  • Перець чорний, мелений – за смаком.

Спосіб приготування:

  1. Промийте під проточною водою м’ясо та висушіть його за допомогою паперового рушника.
  2. З м’яса повирізайте шкірку, жилки. Наріжте невеликими шматочками.
  3. Покладіть м’ясо у невелику каструльку, додайте сіль та перець. Все ретельно перемішайте. Закрийте м’ясо кришкою та залишіть маринуватися протягом години.
  4. Візьміть скляну банку та простерилізуйте її.
  5. На дно банки покладіть лавровий лист, перець та дуже щільно складіть м’ясо. М’ясо накладайте так, щоб залишилось 3 см вільного місця.
  6. Візьміть деко, налийте туди трохи води. Туди поставте банки з тушонкою, накрийте їх металевими кришками, але не забудьте прибрати гумки.
  7. Поставте деко в холодну духову шафу.
  8. Увімкніть шафу на 250 градусів. Як тільки тушонка почне кипіти, зменшіть температуру до 150 градусів. Тушкуйте м’ясо протягом 3 годин.
  9. Наріжте сало невеликими кубиками, покладіть на пательню та витопіть з нього жир.
  10. Через 3 години залийте тушонку цим жиром.
  11. Вставте гумки у кришки та закатайте банки. Після переверніть їх до гори дном. Накрийте їх рушником та поставте охолоджуватись.
  12. Термін зберігання такої тушонки – 6 місяців в холодильній камері.

Приємного апетиту!

Не вдається скопіювати.