У Латвії слідом за Литвою обмежать російське телемовлення.

Латвійський президент Егіл Левітс закликав комітет Сейму з прав людини і суспільних справ внести до закону про електронні медіа суттєві поправки, щоб “зміцнити інформаційний простір Латвії”.

Про це повідомляє пресслужба адміністрації президента Латвії.

Про це пише Мій Світ, за матеріалами ukrrain.com

Левітс пропонує збільшити пропорцію телепрограм на офіційних мовах ЄС і Європейської економічної зони, що, фактично, означає зменшення кількості телепрограм російською мовою.

Латвійським абонентам обов’язково мають пропонувати телепрограми місцевих медіа, державних і комерційних, а також регіональні програми. Якщо в основну пропозицію включені додаткові програми, то мінімум 80% з них повинні бути на офіційних мовах ЄС і Європейської економічної зони.

“Сильний інформаційний простір є важливою запорукою демократії та національної безпеки Латвії. Законодавець повинен бути в змозі забезпечити громадянам Латвії доступ до високоякісних та плюралістичних телевізійних програм, які зміцнюють приналежність Латвії до європейського культурного простору”, – зазначає Левітс.

Нагадаємо, Латвія проводить реформу освіти, в результаті якої години викладання російською мовою радикально скоротять, а у старшій школі навчання здійснюватиметься лише державною мовою.

До речі, Литва вирішила увімкнути українське телебачення замість російського.