Харчова сода — натуральний засіб, для збільшення урожаю. Як правильно застосовувати
Одним з кращих помічників на городі є харчова сода. Її часто використовують для підготовки насіння цибулі перед посадкою у ґрунт.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами на Улюблена
Корисні властивості соди:
- Знижує кислотність ґрунту.
- Допомагає рослинам розвиватися, завдяки допомозі розвитку кореневої системи.
- Антисептик для насіння.
- Веде боротьбу зі шкідниками та хворобами рослин.
Для того, щоб знизити кислотність ґрунту рекомендується полити його розчином соди. Це досить дешевий та надійний спосіб позбутися цієї проблеми.
Також використовують розчин соди для замочування цибулі перед посівом. Необхідно розвести 1 чайну ложку соди на 1 л гарячої води. Насіння цибулі замочують на 30 хвилин. Місткість з розчином накрийте ковдрою для збереження тепла. Завдяки цьому способу цибуля дасть кращий врожай та запобігає утворенню стрілок. Запобігає ураженню різноманітних хвороб та шкідників.
Також соду додають у грядки замість дерев’яної золи та доломітового золота. Після посипки одразу необхідно висадити насіння цибулі. Завдяки цьому земля, де використали соду – розкислюється.
Для того, щоб отримати гарний та здоровий врожай обов’язково скористайтесь цим способом з використанням звичайної харчової соди.