Холодець правильний. Всі секрети приготування смачного холодцю

Правильно приготовлений холодець – це запорука його успіху на вашому святковому столі.

Про це пише Мій Світ, за матеріалами Мандаринка

Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:

  • яловичина – 700 г;
  • свинина – 1.5 кг;
  • свинячі ніжки – 3 шт;
  • цибуля й морква – по 1 шт;
  • корінь селери – 2 шт;
  • часник – 2-3 зубчики;
  • вода – 5-5.5 л.

М’ясо промиваємо і замочуємо в холодній воді на 3 – 4 години.

Після замочування, свинячі ніжки чистимо ножем, щоб видалити з шкірки весь бруд.

Заливаємо м’ясо водою і ставимо на вогонь. Коли вода закипить, варимо 5 – 10 хвилин, збираючи піну. Зливаємо воду і заливаємо чисту так, щоб вона була на 2 пальці вище м’яса. Такий прийом допоможе вам зварити прозорий бульйон.

Варити холодець необхідно 5 годин на самому мінімальному вогні, з трохи привідкритою кришкою. Періодично прибирайте піну.

За 2 години до закінчення варіння, солимо бульйон за смаком. Але не забувайте, що в холодному вигляді, холодець буде менш солоним, ніж в гарячому.

За 1 годину до закінчення варіння, кладемо моркву і цибулю в цілому вигляді, лавровий лист, досолюємо, якщо необхідно.

Виймаємо м’ясо і залишаємо його охолоджуватись.

Часник видавлюємо через прес і розмішуємо з бульйоном.

М’ясо ріжемо на маленькі шматочки або розбираємо на волокна, укладаємо по тарілках і заливаємо бульйоном. Для краси можна додати і по кілька кружалець моркви.