ХРУСТКІ МАЛОСОЛЬНІ ОГІРОЧКИ «ВЕСІЛЬНІ» : БЕЗ КИП’ЯТІННЯ І СТЕРИЛІЗАЦІЇ
Через місяць огірки будуть готові – виходять, немов з бочки.
Цей рецепт я випитала одного разу у далеких родичів. Ми були на весіллі в селі і спробували одну дивовижну закуску – ці смачні огірочки.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Hot News
Виявляється, їх готують відразу після збору – просто заливають криничною водою і нічого не стерилізують.
Огірки виходять як звичайні малосольні, але більш ароматними і хрусткими. Легко готувати, добре зберігаються – що ще потрібно для ідеального рецепта?
Основні інгредієнти (для однієї трилітрової банки):
Як готувати:
- Огірки – 2 кілограми
- Сіль – 100 грамів
- Вода – 1 літр
- Суцвіття кропу – 3 штуки
- Хрін – 1 лист
- Часник – 1 головка
- Чорний перець – 4 горошини
- Запашний перець – 4 горошини
- Лавровий лист – 2 штуки
- Гірчичний порошок – 1 чайна ложка
- Червоний перець – чверть стручка
- Листя вишні, чорної смородини, дуба – по 2 штуки
Огірки вимити щіткою, замочити в холодній воді на кілька годин. Вимити банку, обполоснути листя, почистити часник.
Скласти в банку половину листя, часник, червоний перець, прянощі, щільно укласти огірки.
У каструлі підігріти воду, розчинити сіль, залити огірки розсолом, зверху покласти другу половину листя, накрити кришкою бутлю.
Читайте також: Рецепт шалено смачного курячого пирога: готую вже треті вихідні підряд, мої в захваті!
Засолка холодним способом: солити 5 днів, потім розсіл злити (тільки рідина, трави і прянощі залишити), огірки помити від нальоту і залити чистою водою.
Через місяць огірки будуть готові – виходять, немов з бочки.
Огірки «Весільні»: солити 2 дня, потім розсіл злити, прибрати зелень і часник, огірки промити. Розсіл процідити, закип’ятити, викласти промиті огірки в простерилізовані банки, додати трохи кропу і часник, залити киплячим розсолом. закатати кришками, перевернути догори дном, дати постояти добу.
Розсіл для «весільних» огірків повинен бути каламутним. Якщо в ньому з’явився білий наліт, не думай, що огірки зіпсувалися. Це молочна кислота, природний консервант, завдяки якому огірки будуть довго зберігатися. Змивати наліт не потрібно. Перед вживанням просто сполосни огірки у воді.
Смачного!
Фото – ілюстративне.