Хрусткі та ароматні часникові хлібні палички. Покроковий рецепт
Пропонуємо приготувати дуже смачну страву італійської кухні – часникові хлібні палички. Вони мають вишукану назву – грісіні. Вони дуже хрусткі та ароматні. Приготувавши їх хоча б один раз, ви будете їх готувати постійно. Це альтернатива покупного хліба. Тому скоріше занотовуйте рецепт.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Улюблена
Для приготування паличок вам знадобиться:
- Борошно – 0,5 кг.;
- Вода питна – 280 мл.;
- Дріжджі сухі – 1,5 чайної ложки;
- Цукор – 2 столові ложки;
- Сіль – 2 чайні ложки;
- Порошок часниковий – 0,5 чайної ложки;
- Масло вершкове – 6 столових ложок;
- Суміш італійських трав – 0,5 чайної ложки.
Спосіб приготування:
- У невеликому посуді налийте воду кімнатної температури, цукор, дріжджі та три столові ложки м’якого масла. Також додайте 1,5 ч. л. солі.
- Після змішайте всі інгредієнти та замісіть тісто. Воно повинно бути еластичним. При замісі додавайте борошно. Вимішувати слід приблизно 7 хвилин.
- Змастіть миску олією, покладіть туди тісто накривши рушником залишіть в теплому місці на 2 години.
- Після розділіть тісто на дві рівні частини. З цього тіста повинно вийти 12 паличок. Відщипуючи шматочки зробіть з тіста довгі смужки.
- Змастіть деко олією та викладіть палички. Накрийте їх харчовою плівкою та залишіть приблизно на 40 хвилин.
- Випікайте 12 хвилин при температурі 200 градусів. Повинна утворитися золотиста скоринка.
- Візьміть 3 столові ложки масла, додайте італійські трави та часниковий порошок, 0,5 чайної ложки солі, все добре перемішайте.
- Гарячі палички намастіть цим соусом.
Смачного!