Цей смаколик — справжня чарівна паличка, коли гості на порозі! Італійський пиріг «12 ложок»
Після гарного обіду можна пробачити кого завгодно, навіть своїх родичів. (Оскар Уайльд).
Пиріг простий, але приголомшливо смачний.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами bbcccnn.org
Цей смаколик — справжня чарівна паличка, коли гості на порозі! Італійський пиріг «12 ложок».
Технологія приготування проста до неймовірності. Все, що вам знадобиться, це — столова ложка, міксер і чиста миска. І ніяких ваг! Пиріг простий, але приголомшливо смачний.
Рецепт придумали італійці, тому його часто називають «Італійський пиріг без ваг».
Що нам знадобиться?
3 яйця,
12 ст. л. борошна (з гіркою),
12 ст. л. цукру (з гіркою),
12 ст. л. рафінованої олії,
12 ст. л. кефіру,
1 ч. л. розпушувача,
цедра і сік половинки лимона (або 1 апельсина),
пакетик ваніліну,
дрібка солі,
цукрова пудра (для прикрашання).
Форма — будь-яка (у мене для кексів діаметром 22 см).
Як готуємо?
Яйця ретельно перемішуємо з цукром, ваніліном та сіллю. Використовуємо міксер протягом 5-10 хвилин (яєчна маса повинна вийти пишною, має добре спінитися і збільшитися в обсязі у двічі-тричі).
Влити кефір і олію, додати цедру і сік лимона. Знову перемішувати протягом хвилини. Поступово ввести просіяне з розпушувачем борошно. Обережно перемішати (має вийти рідке бісквітне тісто).
Перелити тісто у форму (металеву змастити олією чи маслом, силіконову — не потрібно).
Випікати пиріг у розігрітій до 180ºС духовці 35-40 хвилин.
Готовий пиріг охолодити, вийняти з форми й посипати цукровою пудрою.
Автор – Світлана ЯСЬКОВА.
Фото – “Є”.
Передрук матеріалу без гіперпосилання на заборонений!
Заголовок, головне фото, текстові зміни. – редакція Інтермаріум.