Чесно скажу, такі хрумкі та повітряні вергуни виходять лише за цим рецептом на кефірі. Мої діти від них просто в захваті! Ідеально до чаю!
Чесно скажу, такі хрумкі та повітряні вергуни виходять лише за цим рецептом на кефірі. Мої діти від них просто в захваті! Ідеально до чаю!
Смак просто приголомшливий!
Про це пише Мій Світ, за матеріалами ibilingua.com
Вергуни – це випічка родом з дитинства. Вони виходять дуже пишними і хрусткими, бурштинового кольору. Перевага вергунів в тому, що на їх приготування не потрібно дорогих продуктів, смажити їх дуже легко, а смак просто приголомшливий!!
Присипайте гарячі вергуни цукровою пудрою і запивайте чаєм або молоком.
Складові:
- борошно приблизно 400 грам;
- кефір 1 стакан;
- яйце 1 шт .;
- цукор 100 грам;
- ванільний цукор щіпка (за бажанням);
- розпушувач тіста 1 ч. ложка;
- олія для фритюру;
- цукрова пудра для посипання.
приготування:
Борошно просіяти разом з розпушувачем.
Кидаємо цукор і ванільний цукор. Перемішуємо.
Додаємо кефір і 1 яйц, ретельно розмішуємо тісто.
Поверхню столу присипати борошном, викласти тісто і вимішувати руками, поки воно не стане гладким і еластичним.
Робимо кулю, накриваємо рушником і даємо відпочити півгодини.
Розкачуємо тісто в прямокутник і ріжемо смужками шириною 3 і довжиною 6 сантиметрів.
В середині кожної смужки зробити надріз. Вивернути один край смужки через розріз.
На розпечену сковороду вливаємо велику кількість олії, щоб вона добре розігрілася. Смажимо вергуни з двох сторін до золотистого кольору.
Готові вергуни викласти на паперові рушники, щоб прибрати зайвий жир.
Гарячу випічку посипаємо цукровою пудрою.
Смачного! Вам обов’язково сподобається!