Чому в’януть квіти, куплені в магазині? Все просто, але ми не здогадуємось…

Все просто, але в більшості випадків ми навіть не задумуючись чому таке стається просто викидаєм квітку списуючи все на те що просто попалась погана квітка але є одне але…

Багато хто зустрічався з такою ситуацією, що через пару або трійку тижнів кімнатні рослини, куплені в магазині гинуть, хоча до цього вони радували око і ніяких проблем не було. Саме про це ми зараз з вами і поговоримо.

Про це пише Мій Світ, за матеріалами “Дом и сад”

Дуже часто можна спостерігати ситуацію, коли квіти тільки перед продажем пересаджують в горщики. Вони приходять в магазин фактично “голі”, корінь обгорнутий в спеціальний папір і все. В цьому і скриваються всі майбутні проблеми.

Також трапляється, що садять квіти прямо з цим папером, що загрожує серйозними наслідками. Адже коріння не отримують необхідну кількість поживних речовин, повітря і не можуть природно рости і розвиватися. Тому через невеликий проміжок часу квітка засихає і гине.

Що я рекомендують зробити після покупки?

Обов’язково після покупки, коли прийдете додому, дістаньте квітку з горщика і огляньте корінь на наявність паперу. Якщо вона присутня, то акуратно приберіть її, вимийте коріння і пересадіть рослину в інший горщик.