Швидкий хліб без замісу на французький манер

Тим, хто небайдужий до французької випічки, цей хліб точно сподобається. Улюбленим він стане і для тих, хто звик цінувати власний час. Затратити на роботу в цілому не більше 10-15 хвилин – і це в декілька заходів. Приготувавши тісто з вечора до випічки можна приступити вранці. Ще одним плюсом стане те, що цей хліб без замісу. Ароматний, повітряний, з хрусткою скоринкою хліб приготований за нашим рецептом здатний назавжди витіснити з вашого раціону покупний хліб.

Про це пише Мій Світ, за матеріалами Годинник

Складові:

  • Пшеничне борошно – 500 г
  • Цукор – 1 чайна ложка без гірки
  • Сіль – 1 чайна ложка з невеликою гіркою
  • Сухі дріжджі – 1/4 чайної ложки
  • Вода – 360-380 мл
  • Оцет – 1 чайна ложка

Швидкий хліб: покроковий процес приготування

Всипавши в миску відповідного об’єму борошно, додаємо в неї сіль, цукор і дріжджі, а потім добре перемішуємо.

В отриману суху суміш вливаємо воду з додаванням оцту і розмішуємо до отримання однорідної маси. На виході отримуємо м’яке, але вже не рідке тісто.

Швидкий хліб без замісу на французький манер

Накриваємо миску з тістом плівкою. Укутуємо рушником і залишаємо при кімнатній температурі на 8-12 годин.

Швидкий хліб без замісу на французький манер

На виході отримуємо злегка підійшовшу бульбашкову «живу» масу.

Швидкий хліб без замісу на французький манер

Рясно посипаємо стіл борошном і перекладаємо тісто. Замішувати нічого не доведеться.

Швидкий хліб без замісу на французький манер

Добре змастивши руки борошном розтягуємо і складаємо тісто кілька разів, поступово задаючи хлібу форму.

Швидкий хліб без замісу на французький манер

Сформоване тісто розміщуємо на столі.

Швидкий хліб без замісу на французький манер

Накриваємо майбутній хліб мискою і залишаємо в спокої.

Швидкий хліб без замісу на французький манер

У розігріту до 200 ° С духовку поміщаємо чавунну каструлю з кришкою приблизно хвилин на 15.

Швидкий хліб без замісу на французький манер

Дістаємо розпечену каструлю і акуратно перекладаємо в неї хліб, потім накриваємо кришкою і відправляємо випікатися при температурі 200 ° С на 30 хвилин.

Швидкий хліб без замісу на французький манер

Знімаємо кришку і залишаємо хліб в духовці ще на 15 хвилин. Скоринка за цей час добре зарум’яниться, а хліб стане хрустким.

Швидкий хліб без замісу на французький манер

Готовий хліб дістаємо з каструлі і даємо йому охолонути. Щоб скоринка стала м’якшою, можна ненадовго помістити свіжоспечений хліб в поліетиленовий пакет із застібкою.

Швидкий хліб без замісу на французький манер

Освоївши принцип випічки з інгредієнтами і їх кількістю, можна сміливо експериментувати. Відрегулювати можна кількість цукру і оцту, замінити частину пшеничного борошна на житнє, додати добавки зі злакових пластівців, подрібненого насіння льону або кунжуту.