Яблучний пиріг «3 склянки» – простіше, ніж шарлотка

Рецепт цього пирога дуже легко запам’ятати: в якості основних інгредієнтів 3 склянки – борошна, манки і цукру, звідси і назва. Така випічка називається «насипна», тому що тут не потрібно замішувати класичне тісто.

При цьому пиріг виходить соковитим і ніжним, за рахунок великої кількості яблук має яскраво виражений смак. Тим, хто жодного разу не пробував таку випічку, здається, що пиріг буде сухим, але це зовсім не так! Спробуйте самі!

Про це пише Мій Світ, за матеріалами Життя

Інгредієнти:

  • Борошно – 1 склянка
  • Манка – 1 склянка
  • Цукор – 1 склянка
  • Яблука – 1 кг
  • Масло вершкове – 100 г
  • Лимонний сік – 3 ст.л.
  • Кориця – 1 ч.л.
  • Пекарський порошок – 10 г
  • Сіль – щіпка
  • Ванілін – щіпка

Рецепт приготування:

Просіваємо через сито борошно з пекарським порошком і сіллю.

Туди ж додаємо всі «сухі» продукти – манку, цукровий пісок, мелену корицю і щіпку ваніліну, розмішуємо.

Роз’ємну форму для випічки застилаєм пергаментним папером. Трем на тертці 1/3 вершкового масла.

Яблука чистимо від шкірки і насіння, м’якоть тремо на крупній тертці, поливаємо лимонним соком і перемішуємо.

Починаємо «збирати» пиріг, будемо чергувати «сипучі» шари з яблучними. Перший шар – суха борошняна суміш, кладемо на дно форми 4-6 ст.л. з гіркою, розрівнюємо. Далі викладаємо тонкий шар яблук, рівномірно розподіляємо їх виделкою.

Так чергуємо шари, поки не закінчаться продукти. Останній шар – сипучий, він повинен бути трохи меншим, ніж попередні. Всього на форму 22-24 см діаметром вийде близько 3 яблучних шарів і 4 сухих.

В кінці тремо на пиріг вершкове масло. Відправляємо в розігріту духовку. Випікаємо близько 50 хвилин при 170С.

Коли пиріг буде готовий, залишаємо його в вимкненій духовці з відкритими дверцятами остигати. Тільки потім звільняємо від форми. Готову випічку можна присипати цукровою пудрою.

Готово! Перед подачею нарізаємо на порції.