Яке листя на ваших томатах обрізати точно не можна?

Привіт друзі, в цій статті автор розповідає які листя на помідорах обривати можна а які ні.

Слід дуже ретельно ставиться до кожної процедури, щоб випадково не повернуться на старт роботи і не зіпсувати свої насадження.

Про це пише Мій Світ, за матеріалами Вакурат

Давайте для початку розберемо теплицю

Дивіться, є така штука як обривання взагалі всього листяного покриву і щоб залишилися тільки помідори, це правильно. Правда існує один нюанс який мало де висвітлюється, всі рослини більш схильні до захворювання. Коли все зрізаємо, відчуваємо стрес не тільки ми, що може пробудити «сплячих» шкідників.

Рухаємося на грядки

Тут схема схожа, але після двох місяців зростання обриваємо семидольні листочки, і перші два. Решта має залишитися на місці як захист від сонця та інших несприятливих чинників. Забігаючи наперед відзначу, це тільки до певного часу.

Дуже багато читав про черрі і різні технології доглядання за ними, скажу відразу, я не прихильник ось цих процедур по обриванняю всього і вся на них.

Заміряємо точно

Подивіться на свій кущ, бачите першу кисть? Ось, до неї повинен залишитися один листочок, десь читав що так помідори краще отримують харчування, цього і дотримуюся. Оглядаємо далі, знаходимо другу кисть, між ними повинно залишитися вже три штучки листочка. Вони будуть служити як сигналізатори по харчуванню рослини, колір вказує на брак добрив.

Щоб кисть на 100% наповнилася, і ось прям кожен там був ідеальної форми, після того як 80% з них досягне своїх габаритів, прибираємо все зайве між ними. Даний запас вітамінів забезпечить залишені плоди всім необхідним, і скоро вони самі дійдуть.

Як ділити далі?

У міру того як наливається плід, але тут така штука, як би все не йшло, 30% все ж залишати треба. Правда, не питайте чому, розумію, що це неправильно, але без цього на сам кущ дивитися якось сумно. Так, прищипування і інші процедури теж хтось не відміняв.

Навчитися правильно робити цю роботу з першого разу не можна, слід пам’ятати, дайте собі 4-5 сезонів і десятків зо два експериментальних кущів, тоді успіх гарантований.