Якщо ваші огірки скручуються і жовтіють, то ось що треба робити…
Цей розчин вбереже огірки від багатьої хвороб, а ще він безпечний, бо зроблений з натуральних засобів.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Сім’я і дім
Коли зявляться по 3-4 листочки, огірки слід обробити цим засобом: на відро води додати 30 крапель йоду, 1 л молока і 20 г господарського мила. Оприскувати овочі таким розчином слід кожні 10 днів.
Ось ще один засіб, який чудово допомагає від попелиці:
- Води – 9 літрів;
- Сироватки – 1 літр;
- Йоду – 40 крапель.
Вода повинна бути відстояна і тепла. Оптимальним буде температура 25-28 градусів. Ні в якому разі не можна використовувати холодну воду, тільки прогріту. Сироватка має бути свіжою, не вареною. У воду виливаємо сироватку і додаємо йод. Все ретельно перемішуємо до однорідного стану. Суміш готова для використання. Переливаємо її у обприскувач або пульверизатор. Рекомендується використовувати відразу ж після приготування, плоди можна вживати в їжу вже на наступний день.
Найбільший ефект показує обприскування раз в десять днів. В такому випадку можна домогтися того, що хвороби зовсім не буде.
Від пожовтіння – сироватка
В якості профілактичного засобу для молодих рослин використовується наступний розчин: змішується 1 літр води і 2 склянки сироватки. Обприскування проводиться на листя молодих рослин. Це вбереже огірки від пожовтіння і захворювань, що вражають листя. Регулярність обробки – один раз на сім днів.
Для профілактики
А ось цей рецепт рекомендується застосовувати в якості профілактичної обробки після появи 5-6 листочків. Обприскування проводиться в регулярністю раз в 10 днів.
Готується суміш наступним чином. Необхідно:
- 9 літрів води. Вимоги до ній описані вище в першому рецепті;
- 1 літр молока;
- 30 крапель йоду;
- 20 г звичайного господарського мила натертого на тертці. Мило забезпечить прилипання суміші на листя. Цим розчином можна обробляти не тільки огірки. Наприклад, воно прекрасний засіб від фітофтори томатів.
Готовий розчин не рекомендується зберігати, а використовувати відразу ж, щоб не зіпсувався. Оброблені плоди можна їсть вже на наступний день