Як використати яєчну шкаралупу на власному городі. Чудо-добриво!
Яєчна шкаралупа містить в собі велику кількість вапна, якого так потребують різні рослини.
Вапно сприяє росту і розвитку різних культур, а також знижує кислотність ґрунту, що покращує його властивості і збільшує дієвість мінеральних добрив.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Інтермаріум
Шкаралупу можна додати під час перекопування городу, і при висадці розсади або посіві насіння, додавши її у ряди або ямки.
Найкраще підходить шкаралупа з варених яєць, а от сирі необхідно прокип’ятити кілька хвилин. Перед тим, як складати шкаралупу, просушіть її на гарячій поверхні, а потім складіть в щільний пакет з целофану та подрібніть її до пилу за допомогою качалки або ступки.
Яєчну шкаралупу люблять капуста, огірочки, морквина, бруква, ріпа. Трохи менше її люблять редис, помідори, редька. До картоплі і щавлю шкаралупу додавати не обов’язково.
З фруктових дерев яєчна шкаралупа необхідна сливі, вишні, обліписі і черешні. Тому намагайтеся удобрювати ці дерева шкаралупою.