Як позбутися від крота?

Кріт в саду є справжньою мукою. Дуже часто ми боремося з ними протягом кількох тижнів, і як тільки ми думаємо, що кріт пішов, посередині нашого газону знову з’являється непривабливий насип. Як позбутися від крота? Це не просто, але можливо.

Про це пише Мій Світ, за матеріалами Добрий господар

Може здатися, що кріт в саду така мила, чарівна домашня тварина. Якщо побачити його на поверхні землі (що буває дуже рідко), ніколи б не подумав, що цей маленький гризун може заподіяти такий збиток. Важить всього 120 г, довжина тіла знаходиться в діапазоні 17-20 см, так що трохи менше, ніж стандартна морська свинка. Його чорне хутро дуже густе, таке густе, що він справляє враження оксамиту. Як це можливо, що така маленька тварина може бути нашим ворогом номер один?

Що треба знати про крота

Кріт є хижаком. Його морда заостренна, оснащена до 44 дуже гострими зубами. Крім того, він оснащений непропорційно великим для тіла, дуже сильними передніми лапами, які перетинчасті і ідеально підходять для риття підземних тунелів. Ви повинні знати, що кріт майже сліпий, і не занадто чутливий на слух, але має сенсори, які дуже чутливі до коливань і вібрацій.

Якщо ви побоюєтеся, що кріт їсть рослини, то можете бути спокійні, кріт їх не любить, основна його їжа – м’ясо. Але риючи тунелі він пошкоджує коріння рослин, а купки виритої землі не дуже красиво виглядають.

Чому кріт довбає коридори?

Копаючи тунелі кріт шукає їжу, в основному дощових черв’яків. За 1 день може викопати майже 13 метрів підземного коридору на глибині 20-50 см, де основна маса коріння рослин. Вони також можуть бути глибше — іноді поширюються на рівень ґрунтових вод.

Способи позбутися від крота

Способів позбутися дійсно багато. Багато використовують отруту. Але це дуже небезпечно не тільки для кротів, можуть постраждати інші тварини. Особливо домашні.

Кращий спосіб прогнати крота це запах. Його нюх не дуже чутливий, але дуже неприємний запах, звичайно, дістане будь-якого. Виявляється, що кращим засобом від крота є шматочки цедри лимона і часнику. Кріт піде швидко і назавжди.

Кріт дуже чутливий до вібрацій. Пляшка від пива, поставлена на залізний штир заритий у землю, при наявності вітру буде створювати вібрації, які кріт точно не буде терпіти.

Як позбутися від крота в саду? Як ви знаєте, профілактика завжди краще, ніж пізніше возитися з насипами на газоні. Для цього відмінно підходить сітка. Це єдиний спосіб, який дозволить уникнути навіть появи крота в саду.

Сітка виконана з синтетичного матеріалу або з металу, який добре захищений від корозії. Це робить його стійким до атмосферних впливів і буде служити протягом багатьох років. Крихітні переплетення сітки, діаметр приблизно 3х3 мм Укладання сітки справа не складна, але вимагає трохи часу і зусиль. Насамперед, викопати верхній шар грунту, що сам по собі може бути дуже заплутаним і забирає багато часу. Сітка поміщається під верхнім шаром грунту — близько 30 см нижче і близько 10 см під газон. Кріт не зможе вирити насип, тому що він не може проходити через сітку.