Як правильно вішати туалетний папір, до себе чи від себе: патент 1891 року ставить крапку в вічній суперечці

Напевно мало хто звертає на це увагу але всеж таки є і такі.

Як правильно вішати туалетний папір. Є два очевидних варіанти: кінцем назовні, від стіни або кінцем всередину, до стіни. Деякі навіть ділять за цим принципом людство, мовляв, є два типи людей. І ми готові сперечатися до посиніння, як правильно вішати рулон туалетного паперу. Однак не так давно диспут був дозволений за допомогою патенту, зареєстрованого в далекому 1891 році. Давайте вже поставимо крапку в цьому питанні.

Про це пише Мій Світ, за матеріалами “Визуал”

Саме цей малюнок художник з Лісабона Жоао Роша поставив на обкладинку своєї книги «Є два типи людей» про наші відмінності в звичках і побуті.

Проблема, до речі, не надумана. Як показують дослідження, різні думки з приводу розміщення рулону служать частою причиною суперечок в сім’ях або гуртожитках. Був кумедний випадок: не так давно одна дама розповіла, що виклала знімок з ванною на сайті знайомств, так їй більше 20 чоловіків написали тільки для того, щоб вказати: у вас туалетний папір неправильно висить. Проводилися масштабні опитування і 52% респондентів вважають за краще, щоб папір висів перед рулоном (до себе), 8% – безрізниці, а решта голосують за стан «від себе».

Доводи за і проти наводяться різноманітні і самі різні. Але! Деякий час назад в інтернеті нарешті сплив старий патент, який демонструє позицію винахідника – Сета Уилера. Чи не він придумав туалетний папір, але саме він вирішив випускати її в рулонах і додумався до перфорації, що дозволяє легко відривати окремі листочки. Свій патент на рулон підприємець з Нью-Йорка зареєстрував в 1883 році.

Ну а в 1891 році окремим винаходом містер Уілер оформив перфорацію. У тому патенті ми і спостерігаємо держатель для рулону. У документі чітко видно, що папір звисає перед рулоном, тобто кінцем назовні, від стіни. Так вирішив винахідник, і ми повинні поважати його волю. Хоча … Особисто є такі що вішають папір кінцем всередину, до стіни і ніхто їх не змусить змінити звичний порядок.

Ви можете і самі ознайомитися з патентом – він розміщений в патентному архіві Google. В описі нічого особливо цікавого немає, лише вказівки, що держатель можна робити з чого завгодно, і змайструвати його нескладно, а перфорація між листочками дозволяє легко відривати листочки. Чи можна тепер вважати закритим давню суперечку про те, як правильно вішати туалетний папір?