Як правильно, та з чим закривати березовий сік. Смачні рецепти

Настала весна й почався сезон березового соку. Кожна господиня починає думати, як закрити березовий сік, щоб він був смачним та пікантним на смак. Існує безліч варіантів закривання соку. Пропонуємо розглянути з якими ягодами та фруктами можна закривати цей чудовий напій. Всі рецепти розраховуйте на 3-літрову банку соку.

Про це пише Мій Світ, за матеріалами Улюблена

Шипшина.

У 3 л соку додайте трохи лимонної кислоти та 1 склянку цукру. Закип’ятіть сік. Покладіть в банку чотирнадцять ягід шипшини та залийте прокип’яченим соком.

Без домішок.

Банки необхідно простерилізувати. У 3 л соку додайте трохи лимонної кислоти, 1 склянку цукру. Прокип’ятіть сік, налийте в банки та закатайте кришками. Щоб банка не тріснула, покладіть в неї ложку.

Апельсин, лимон та грейпфрут.

Поділіть апельсин, лимон, грейпфрут на 4 частини. Візьміть по одній скибочці кожного фрукту та покладіть в банку. У сік додайте чайну ложку лимонної кислоти, 1 склянку цукру, закип’ятіть та залийте банку.

Родзинки та апельсин.

Наріжте 3 кружки апельсину, горстку родзинок, трохи лимонної кислоти та дев’ять столових ложок цукру. Залийте 3 л соку.

Ківі, лимон та апельсин.

150 гр. цукру, 5 гр. лимонної кислоти та 3 л соку, все це закип’ятіть. В банку покладіть 1 кружечок лимону або апельсину чи 3 кружки ківі. Залийте соком, закатайте кришкою, переверніть банку та закутайте ковдрою.

Ананас.

2 кружки свіжого ананаса покладіть в банку. Візьміть 0,5 чайної ложки лимонної кислоти на 3 л соку та додайте 250 гр. цукру. Закип’ятіть та залийте в банку сік. Закатайте, переверніть банку та закутайте ковдрою.

Цукерки барбарис, м’ятні або дюшеси.

Покладіть в банку 3 цукерки. Візьміть 0,5 чайної ложки лимонної кислоти на 3 л соку та додайте 250 гр. цукру. Закип’ятіть та залийте в банку сік. Закатайте, переверніть банку та закутайте ковдрою.

Чорнослив.

0,5 чайної ложки лимонної кислоти на 3 л соку та додайте 200 гр. цукру. В банку покладіть 6 штук чорносливу. Закип’ятіть та залийте в банку сік.

Шипшина та м’ята.

В банку покладіть 5 ягід шипшини та 3 листочки м’яти. На три літри соку додайте склянку цукру та 0,5 чайної ложки лимонної кислоти. Закип’ятіть та залийте в банку сік.

Смородинові гілки.

В банку покладіть 3 гілочки смородини. В сік додайте цукор за смаком та трохи лимонної кислоти. Закип’ятіть та залийте в банку сік.

Чай каркаде.

Закип’ятіть сік, додайте 200 гр. цукру. В банку покладіть 1 чайну ложку лимонної кислоти та 2 столові ложки каркаде. Залийте в банку сік та закатайте кришкою.

Фруктові чаї.

В банку покладіть пакетик чаю. В сік додайте цукор за смаком та трохи лимонної кислоти. Закип’ятіть та залийте в банку сік, закатайте кришкою.

Заморожені ягоди.

Закип’ятіть сік додавши цукор, лимонну кислоту та ягоди. Перелийте сік в банку та закатайте.

Апельсин звичайний та сицилійський, родзинки та лимон.

Закип’ятіть сік додавши цукор та лимонну кислоту. В одну банку покладіть ¼ скибку всіх фруктів та трохи родзинок, в іншу – 3 кільця сицилійського апельсина, родзинки, в наступну – 3 кільця лимону та родзинки, в іншу – 3 кільця апельсину та родзинки. Перелийте сік в банку та закатайте.

Плагіат холодного чаю «Ліптон».

Закип’ятіть сік додавши цукор та сушку з яблук. В банку покладіть 3 кільця лимону. Вживайте охолодженим.

Смачного!

Не вдається скопіювати.