Як приготувати смачний томатний сік? Робіть тільки так!
Ось рецепт приготування домашнього томатного соку. Збережіть, щоб не загубити.
Рецепти заготовок з помідорів на зиму не обмежуються маринуванням або засолкою.
Про це пише Мій Світ, за матералами “Гоша”
Домашній томатний сік смачний і корисний напій для всієї родини. Сік зробили кілька місяців тому, натрапили в інтернеті на цікавий рецепт, спасибі автору.
Те, що продають у наших магазинах, просто відпочиває, в порівнянні з соком, який вийшов, ароматний, запашний, запах немов приїхали на дачу і збираємо помідори з грядки.
Рецепт простий, швидко і доступно.
Знадобиться всього дві складові частини:
- Помідори.
- Сіль кухонна.
Помідори миємо, “жопки” прибираємо, не жирно ріжемо.
Існує безліч способів отримати з помідорів сік, можна в блендері, за допомогою м’ясорубки, в кухонному комбайні.
Ми пропустимо помиті і порізані помідори через соковижималку. Отриманий сік зливаємо в каструлю, краще взяти алюмінієву в ній не пригорає, звичайна теж підійде.
Слід врахувати, що якою б потужною була соковижималка, сік виходить рідкий, залежить звичайно і від самих помідорів.
А в макусі залишається ще дуже багато соку, який обов’язково треба здобути. Для цього томатну масу порціями протираємо через дрібне сито, протерли майже все, отримали ще порцію густого м’ясистого соку.
Додаємо в каструлю і все добре перемішуємо.
Ставимо на сильний вогонь і помішуючи доводимо до кипіння, в процесі варіння з’являється досить багато піни, знімати її не потрібно, як закипить зменшуємо на середній вогонь, проварюємо 5-10 хвилин, за цей час пінка зникне і м’якоть провариться, довше варити не потрібно.
Додаємо сіль до смаку як подобається, можна і не солити.
Поки вариться сік, стерилізуємо банки ось таким нехитрим способом. У каструлю наливаємо воду, кладемо кришки, банки зверху, як закипить вода, 5-10 хвилин.
Розливаємо сік, закочуєм кришками, перевертаємо, накриваємо рушником, як охолонуть готове.