1 склянка манки і 2 склянки кефіру. Готую і на свято, і на кожен день
Смачний десерт з манки на кефірі приємно здивує і рідних, і ваших гостей. Я називаю його «зебра» через цікавий зовнішній вигляд.
Про це пише Мій Світ, аз матеріалами Скарбничка рецептів
Необхідні продукти:
- Манка – 1 склянка
- Цукор – 1 склянка
- Кефір 2,5% – 2 склянки
- Соняшникова олія – ½ склянки + 1 ст.л. для смаження
- Борошно – 1 склянка + 2 ст.л
- Розпушувач – 1 ч. л.
- Какао – 2 ст.л.
Покроковий процес приготування:
У ємність насипаємо 1 склянку манної крупи і 1 склянку цукру.
Добре перемішуємо ложкою, щоб інгредієнти поєдналися.
Сюди ж виливаємо 2 склянки кефіру жирністю 2,5% кімнатної температури.
Акуратно перемішуємо ложкою, щоб не було грудочок.
Залишаємо манку набухати на 30 хвилин.
Після того, як манка набухла, додаємо пів склянки соняшникової рослинного олії.
Потім додаємо 1 склянку просіяного борошна і 1 ч.л. розпушувача.
За допомогою віночка замішуємо тісто для пирога.
Ділимо тісто на 2 частини. До однієї частини додаємо 2 ст.л. муки. До іншої – 2 ст.л. какао порошку.
Перемішуємо до однорідної текстури.
Форму для випічки змащуємо олією.
В середину викладаємо 2 ст.л. тіста без какао.
Тепер беремо шоколадне тісто і викладаємо 2 ст.л. поверх білого.
Таким чином викладаємо все тісто чергуючи тісто без какао і шоколадне. Нижні шари поступово розтікаються, формуючи кола.
За допомогою зубочистки робимо малюнок.
Ставимо в розігріту духовку при температурі 180С на 40-50 хвилин.
Ура, готово!
Готовність перевіряємо дерев’яною паличкою.