10 найбільш смачних страв з молодих кабачків! Ділюся рецептами

У цій статті я зібрала 10 смачних страв з кабачків. Кабачки – корисний овоч і популярний інгредієнт різноманітних страв здорового і дієтичного харчування. Всі рецепти прості і швидкі в приготуванні!

Про це пише Мій Світ, за матеріалами Скарбничка рецептів

1. Закуска з кабачків

10 найбільш смачних страв з молодих кабачків! Ділюся рецептами

Проста і в той же час оригінальна, готується швидко і просто! Самі по собі молоді кабачки дуже ніжні, а в поєднанні з пікантною заправкою виходять просто чудовими!

Інгредієнти:

  • Кабачки (молоді) – 2 шт. (500-600 г)
  • Кріп – 15-20 г
  • Соєвий соус – 2 ст.л.
  • Лимонний сік – 4 ст.л.
  • Мед (рідкий) – 1 ч.л.
  • Часник – 2-3 зубчики
  • Соняшникова олія – 3-4 ст.л.
  • Чорний мелений перець – за смаком

Приготування:

Для приготування закуски нам будуть потрібні два молодих кабачка, тому що кабачки молоді очищати від шкірки не треба.

Нарізаємо кабачки тонкими смужками за допомогою овочечистки.

Тепер приступимо до приготування заправки.

Дрібно нарізаємо кріп і перекладаємо його в мисочку. Додаємо подрібнений часник, соєвий соус, мед, лимонний сік, чорний перець і олію, добре перемішуємо.

З’єднуємо кабачки і заправку, добре перемішуємо.

Кабачки залишаємо маринуватися на 30 хвилин. Закуску можна подавати до столу! Смачного!

2. Бабусин рецепт

10 найбільш смачних страв з молодих кабачків! Ділюся рецептами

Так готувати баклажани і кабачки мене навчила моя бабуся. У далекі 70-і роки вона відпочивала в Молдові і господиня, кімнату у якій знімала бабуся, пригощала дуже смачними баклажанами. Господиня поділилася рецептом приготування, а після приїзду додому бабуся вирішила приготувати і кабачки таким чином, вийшло дуже смачно!

Інгредієнти:

  • Кабачки/баклажани – 2 шт.
  • Вода – 150 мл
  • Сіль за смаком
  • Часник – 3-4 зубчики

Приготування:

Баклажани або кабачки (кабачки очистити від шкірки) вимити і нарізати тонкими кружечками, товщиною 3-5 мм.

Для приготування соусу, нам буде потрібно 150 мл теплої кип’яченої води, 3-4 зубчики подрібненого часнику і сіль. Все добре перемішати.

Баклажани / кабачки обсмажуємо на сковорідці до золотистого кольору.

Обсмажені баклажани / кабачки умочуємо в часникову воду і перекладаємо на тарілку.

Закуска готова! Просто і дуже смачно! Подаємо до столу в гарячому або холодному вигляді. Смачного!

3. Ситна вечеря

10 найбільш смачних страв з молодих кабачків! Ділюся рецептами

Курка, запечена з овочами в духовці – це ситна, дуже смачна і гарна страва, яку ви без зусиль зможете приготувати для домашнього обіду або вечері.

Процес приготування нескладний, так як основну роботу за нас зробить духовка, до того ж ми відразу отримаємо і м’ясо, і гарнір, що приємно заощадить наш час на кухні. З овочами в рецепті можна експериментувати, додаючи або прибираючи їх до смаку. Приготуйте цю яскраву, як зовні, так і за смаковими відчуттями, страву, і я думаю, вона вам дуже сподобається!

Інгредієнти:

  • Курка (гомілка, стегно) – 700-800 г
  • Кабачки – 1-2 шт. (450 г)
  • Картопля – 800-1000 г
  • Морква – 1-2 шт. (250 г)
  • Ріпчаста цибуля – 1 шт.
  • Солодкий перець – 2 шт.
  • Майонез – 3 ст.л.
  • Сіль за смаком
  • Чорний перець – за смаком
  • Паприка – за смаком
  • Куркума – за смаком

Приготування:

Курячі ніжки або стегна вимити, обсушити. Додаємо сіль, чорний перець, паприку і добре натираємо спеціями. Залишаємо курку маринуватися на 20-30 хвилин.

А тим часом займемося овочами. Картоплю наріжемо кубиками, моркву кружечками.

Кабачок, очистити від шкірки і нарізати кружечками. У мене кабачок молодий і я не стала його очищати від шкірки.

Солодкий болгарський перець, очистити від насіння і нарізати смужками. Ріпчасту цибулю – півкільцями.

Зверху на овочі викладаємо курку. Закриваємо фольгою і відправляємо в духовку.

Запікаємо в духовці при температурі 180 градусів 1 год 20 хв. За 10-15 хвилин до готовності фольгу зняти щоб страва підрум’янилася. Смачного!

4. Човники з кабачків

10 найбільш смачних страв з молодих кабачків! Ділюся рецептами

Для приготування цієї страви рекомендую використовувати молоді кабачки. Човники з кабачків, приготовані за цим рецептом виходять дуже смачними і ситними.

Інгредієнти:

  • Кабачки (молоді) – 2 шт.
  • Помідор – 1 шт.
  • Філе курячої грудки – 1 шт. (~ 200-250 г)
  • Твердий сир – 70-100 г
  • Сметана – 1-2 ст.л.
  • Часник – 2-3 зубчики
  • Сіль і чорний перець – за смаком

Приготування:

Кабачки вимити і розрізати уздовж, чайною ложкою акуратно вийняти м’якоть (не пошкоджуючи краї і дно).

Дрібно нарізати куряче філе. Помідор нарізати дрібними кубиками. Приступаємо до приготування начинки.

З’єднуємо нарізане філе і помідор, додаємо сметану, подрібнений часник, сіль і перець. Добре перемішуємо.

Фаршируємо човники з кабачків приготованою начинкою.

Форму для запікання змащуємо соняшниковою олією і викладаємо човники з кабачків.

Запікати в духовці при температурі 180 градусів 40 хвилин.

Через 40 хвилин дістаємо страву з духовки, посипаємо натертим сиром і відправляємо запікатися ще на 10-15 хвилин. Смачного!

5. Смачна і ароматна закуска з кабачків

10 найбільш смачних страв з молодих кабачків! Ділюся рецептами

Смачна і проста в приготуванні закуска, яка добра, як в гарячому, так і в холодному вигляді. Кабачки виходять в міру гострими і дуже ароматними!

Інгредієнти:

  • Кабачки – 450-500 г
  • Часник – 2 зубчики
  • Соєвий соус – 50 мл
  • Крохмаль – 1,5 ч.л.
  • Цукор – 1,5 ч.л.
  • Сіль (за бажанням) – за смаком
  • Соняшникова олія для смаження

Приготування:

Кабачки вимити, очистити від шкірки і нарізати довгими брусочками, однакової товщини.

Вибирайте молоді кабачки з тонкою шкіркою і ніжною м’якоттю. Обсмажуємо кабачки до золотистої скоринки.

Розвести крохмаль в соєвому соусі. Додати подрібнений часник, цукор і сіль. Перемішати. Сіль додавайте обережно, тому що соєвий соус вже солоний.

Заливаємо кабачки приготовленим соусом, перемішуємо і через хвилинку знімаємо сковорідку з плити.

Кабачки, смажені в соєвому соусі готові! Смачного!

6. Швидкий рецепт приготування кабачків

10 найбільш смачних страв з молодих кабачків! Ділюся рецептами

Кабачки приготовані за цим рецептом виходять дуже смачним, з ніжним вершковим смаком.

Інгредієнти:

  • Кабачки (молоді) – 500 г
  • Кріп – кілька гілочок
  • Часник – 1-2 зубчики
  • Полин естрагон – за бажанням
  • Вершкове масло – 30 г
  • Сіль і чорний перець – за смаком

Приготування:

Кабачки очистити від шкірки і нарізати великими кубиками. Кріп дрібно нарізати.

Форму застелити фольгою, перекласти туди нарізані кабачки, кріп, подрібнений часник, сіль і перець. Добре перемішати.

Зверху покласти вершкове масло і я ще вирішила додати гілочку естрагону, для аромату.

Загортаємо краї фольги і відправляємо страву в духовку. Запікаємо при температурі 180 градусів 20-30 хвилин. Смачного!

7. Кабачки з помідорами в духовці

10 найбільш смачних страв з молодих кабачків! Ділюся рецептами

Смачна і швидка в приготуванні страва, від вас тільки потрібно нарізати овочі кружечками викласти їх у форму, залити спеціальною заливкою і відправити в духовку. І вже через 40 хвилин смачний обід або вечеря у вас на столі.

Інгредієнти:

  • Кабачки (молоді) – 2 шт.
  • Помідори – 3-4 шт.
  • Майонез (сметана) – 3 ст.л.
  • Часник – 2-3 зубчики
  • Вода – 2 ст.л.
  • Твердий сир – 50-70 г
  • Сіль і чорний перець – за смаком

Приготування:

Кабачки нарізати кружечками. Шкірку у молодих кабачків можна не очищати. Помідори також нарізаємо кружечками.

Форму змастити олією і викласти овочі чергуючи кабачок і помідор. Посолити і поперчити за смаком.

Для приготування заливки на потрібно 3 ст.л. майонезу або сметани, 2-3 зубчики подрібненого часнику і 2 ст.л. води. Все добре перемішати.

Овочі зверху полити приготованою заливкою.

Запікати в духовці при температурі 180 градусів 30 хвилин.

Через 30 хвилин страву дістаємо з духовки і зверху посипаємо натертим сиром і відправляємо запікатися ще на 10-15 хвилин. Смачного!

8. Смачна і ніжна кабачкова ікра

10 найбільш смачних страв з молодих кабачків! Ділюся рецептами

Ікра за цим рецептом виходить дуже смачна, майже як магазинна, тільки ще смачніша!

Інгредієнти:

  • Кабачки – 3 кг
  • Морква – 1 кг
  • Цибуля ріпчаста – 800 г
  • Сіль – 1 ст.л.
  • Цукор – 2 ст.л.
  • Соняшникова олія – 250 мл
  • Томатна паста – 3 ст.л.
  • Чорний мелений перець – 1 ч. Л.
  • Паприка – 1 ст.л.
  • Оцет 9% – 2 ст.л.

Приготування:

Цибулю нарізати кубиками. На розігріту сковорідку додати олію і злегка обсмажити цибулю.

Моркву нарізати довільними шматочками. Обсмажити на сковорідці, як тільки морква зарум’яниться знімайте з плити.

Кабачки очистити від шкірки. Якщо кабачок зрілий, видалити насіння. Нарізати невеликими кубиками.

У каструлю додати решту олії, додати обсмажені цибулю, моркву і нарізані кабачки.

Тушкуємо 20-30 хвилин, періодично помішуючи. Додати 3 ст.л. томатної пасти, закрити кришкою і тушкувати ще 20-30 хвилин.

Додати сіль, цукор, чорний мелений перець, паприку і 2 ст.л. оцту 9%. Закриваємо кришкою і тушкуємо ще 15-20 хвилин.

Готові овочі подрібнити блендером.

Кабачкову ікру розкласти в стерилізованим банкам, закрити кришками.

Банки перевернути кришками вниз, до повного охолодження. Смачного!

9. Кабачки з хрусткою скоринкою

10 найбільш смачних страв з молодих кабачків! Ділюся рецептами

Кабачки обсмажуються на сковорідці в кукурудзяній паніровці і подаються до столу зі сметанним соусом.

Інгредієнти:

  • Кабачки – 1 шт.
  • Кукурудзяне борошно – 100-150 г
  • Яйце – 1-2 шт.
  • Часник – 1-2 зубчики
  • Кріп – кілька гілочок
  • Сметана – 200 г
  • Сіль і чорний перець-за смаком
  • Соняшникова олія для смаження

Приготування:

Кабачки вимити, очистити від шкірки і нарізати кружечками завтовшки 0,5-0.7 см.

Додати сіль і чорний перець за смаком. Яйце збити в окремій мисці.

Кабачки вмочити в яйце, а потім обваляти в кукурудзяній муці.

Обсмажити на сковорідці до золотистої скоринки.

Тепер приступимо до приготування сметанного соусу. В окремій мисці змішати сметану, подрібнений часник, кріп, сіль і чорний перець. Смачного!

10. Суфле з кабачків

10 найбільш смачних страв з молодих кабачків! Ділюся рецептами

Суфле за цим рецептом виходить ніжним, легким і дуже смачним. Повітряне суфле з кабачків просто тане в роті.

Інгредієнти:

  • Кабачок (краще молодий) – 1 шт.
  • Яйця – 2-3 шт.
  • Сметана – 2 ст.л.
  • Борошно – 4 ст.л.
  • Зелень кропу – 1 пучок
  • Сіль і чорний перець – за смаком
  • Часник – 2 зубчики
  • Соняшникова олія для змащування форм

Приготування:

Відокремити жовтки від білків Білки збити в пишну піну.

Кабачок очистити від шкірки і натерти на дрібній тертці, якщо кабачок молодий шкірку можна не очищати.

Додати подрібнений часник, дрібно нарізаний кріп, жовтки, сметану, сіль і чорний перець. Все добре перемішати.

Додати збиті білки і акуратно перемішати. Поступово додати борошно.

Отриману суміш розкладаємо по формах, попередньо змастивши їх олією.

Випікати в попередньо розігрітій до 180 градусів духовці 15-20 хвилин.

Ніжне суфле з кабачків готово! Смачного!