10 рецептів, як посмажити смачні кабачки в клярі
Смажені кабачки – соковиті і корисні, а в сезон ще і дуже дешеві. Але як правильно посмажити кабачки в клярі, щоб вийшло смачно, красиво і нічого не підгорало? Тримай добірку кращих рецептів!
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Скарбничка рецептів
1. Кабачки в клярі на сковорідці
Найпростіший рецепт класичного яєчного кляру.
Тобі знадобиться: 800 г кабачків, 2 яйця, 7 ст.л. борошна, 4 ст.л. соняшникової олії, сіль і перець.
Приготування: вимий кабачок, наріж кружечками завтовшки близько 1 см, і посоли кожен з двох сторін. Залиш їх полежати на 15 хвилин, щоб вони просочилися сіллю, і стік зайвий сік.
Збий яйця, додай близько 100 мл води для консистенції, і приправ їх на смак. Поступово додай просіяне борошно, постійно помішуючи, щоб в клярі не було грудочок. Вмочи кожен кружечок кабачка в кляр і обсмаж з двох сторін.
2. Кабачки в клярі на кефірі
У такого кляру дуже приємна хрустка скоринка, яка чудово зберігає сік.
Тобі знадобиться: 2 кабачка, 1 склянка кефіру, 1 склянка борошна, 1 ч.л. цукру, 1 яйце, 1 ч.л. соди, сіль.
Приготування: збий яйця віночком разом з цукром і сіллю. Туди ж поступово додай кефір, продовжуючи перемішувати, а потім в декілька заходів додай борошно. В останню чергу додай соду і розмішай кляр.
Наріж кабачки на однакові кружечки, присоли і вмочи кожен в кефірно-яєчну суміш. Обсмаж з двох сторін до красивої золотистої скоринки.
3. Кабачки в клярі на мінералці
Газована мінералка завжди робить кляр ніжним і повітряним.
Тобі знадобиться: 3 кабачка, 2 яйця, 0,5 склянки газованої мінералки, зелень, часник і спеції, борошно.
Приготування: дрібно наріж трохи зелені, видави часник і змішай улюблені спеції з травами. Наріж кабачки однаковими кружечками і обваляй в цій суміші.
Окремо збий яйця з сіллю, і поступово додай мінералку. Суміш виходить досить рідкою і пузиритися. У міру необхідності додай для консистенції трохи борошна. Вмочи кожен кабачок в кляр і обсмаж.
4. Кабачки в клярі на молоці
Можеш навіть проекспериментувати з рисовим або вівсяним.
Тобі знадобиться: 1 кабачок, 1 яйце, 200 мл молока, спеції, борошно.
Приготування: злегка збий молоко з яйцем, додай спеції і поступово додай борошно до консистенції густої сметани. Кабачки наріж кружечками, вмочи кожен в кляр і обсмаж на сковорідці.
5. Кабачки в клярі з майонезу
Оригінальний варіант пікантного і ніжного кляру.
Тобі знадобиться: 700 г кабачків, 100 г майонезу, 2 ст.л. борошна, 1 яйце, 1 зубчик часнику, спеції.
Приготування: змішай майонез з яйцем, додай туди спеції і роздавлений часник. Туди ж вмішай борошно, щоб кляр був досить густим і не стікав з кабачків.
Кабачки наріж кружечками або брусочками, вмочи в майонезну масу і обсмаж на сковорідці. Щоб вони рівномірно прожарилися і не підгоріли, постав невеликий вогонь.
6. Кабачки в клярі на пиві
Небанальне трактування банальної страви.
Тобі знадобиться: 3 кабачка, 1 яйце, 200 мл пива, 4 ст.л. борошна, спеції.
Приготування: злегка збий пиво з яйцем і додай туди просіяне борошно зі спеціями. Кляр повинен бути досить густим, приблизно як тісто на оладки.
Кабачки наріж кружечками, посоли і приправ з двох сторін. Кожен шматочок вмочи в кляр і обсмаж на олії без запаху на заздалегідь розігрітій сковорідці.
7. Кабачки в гірчичному клярі
Можеш змішати кілька видів гірчиці – наприклад, гостру і діжонську.
Тобі знадобиться: 1 кабачок, 6 ст.л. сметани, 2 ст.л. гірчиці, 2 яйця, спеції, зелень, борошно.
Приготування: змішай сметану, гірчицю і яйця, і туди ж додай нарізану зелень зі спеціями. Відрегулюй консистенцію борошном. Наріж кабачок кружечками, вмочи кожен в гірчичний кляр і обсмаж на сковорідці.
8. Кабачки в сирному клярі
Сирний кляр – це класика, так що обов’язково спробуй!
Тобі знадобиться: 500 г кабачків, 150 мл кефіру, 5 ст.л. борошна, 100 г твердого сиру, спеції.
Приготування: змішай кефір зі спеціями і туди ж додай дрібно натертий сир. В кінці поклади борошно і добре виміси кляр до однорідності, щоб він був досить густим і без грудок.
Наріж кабачки кружечками або пластинами близько 5-7 мм завтовшки. Кожен шматок вмочи в кляр і обсмаж на добре розігрітій сковорідці.
9. Кабачки в вівсяному клярі
Дуже незвичайний хрусткий кляр з вівсяними пластівцями.
Тобі знадобиться: 300 г кабачка, 100 г вівсяних пластівців, 100 г борошна, 85 мл молока, 1 яйце, дрібка солі і соди, спеції.
Приготування: Подрібни вівсяні пластівці, але не зовсім до стану борошна. Додай їх в тепле молоко, і туди ж розбий яйце. Посоли, приправ, додай соду, добре перемішай кляр і повільно додай борошно.
Готова маса виходить досить щільною і густою. Кабачки наріж кільцями середньої товщини, кожен вмочи в кляр і обсмаж з двох сторін.
10. Кабачки в клярі в духовці
Ми звикли, що якщо мова йде про кляр – то потрібно смажити. Але є й інші способи приготування!
Тобі знадобиться: 1 кабачок, 1 яйце, 100 г борошна, 100 г сиру, спеції.
Приготування: наріж кабачки кружечками або смужками товщиною близько 1 см. Збий яйце з усіма спеціями і сіллю, окремо приготуй борошно і натри сир.
Вмочи кожен шматок кабачка в борошно, потім – в яйце, і в самому кінці – в сир. Обов’язково застели деко пергаментом, виклади кабачки на нього і запікай при 180 градусах до рум’яної скоринки близько 7 хвилин.