2 супер смачні рецепти засолювання сала. Тільки пальчики оближете. Записуйте рецепт!

Привіт друзі! Нам безмежно приємно що ви відвідуєте наш сайт. В даному матеріалі атвор ділиться двома супер смачними рецептами засолювання сала.

Який же святковий стіл може обійтися без сала! Отже пропоную вашій увазі два простих але дуже смачні рецепти.

Рецепт № 1

  • Вам пригодиться наступне.

Інгредієнти:

  • Сало 1кг
  • Часник 1 середня головка
  • Сіль 5 столових ложок
  • Перець чорний запашний 5 шт
  • Лавровий лист 4 шт
  • 3 літрова банка
  • Каструля на 3 літри

Приготування:

  • Наливаємо 1,5 літра води в каструлю, ставимо на вогонь.
  • Чекаємо закипання, висипаємо 5 столових ложок солі, кладемо перець і лавровий лист.
  • Знімаємо з плити для охолодження солоного розчину.
  • Ріжемо сало на порції квадратиком 10 на 10 сантиметрів.
  • Чистимо часник, нарізаємо його на часточки.
  • Укладаємо сало в банку пересипаючи шари часточками часнику.
  • В кінці заливаємо в банку наш остиглий сольовий розчин.
  • Чекаємо 4 доби і наше сало готове.
  • Виймаємо його просушуємо, і в холодильник.

Рецепт № 2 варене (довговічне)

Вам пригодиться наступне.

Інгредієнти:

  • Сало 1кг
  • Перець чорний мелений 2гр
  • Коріандр 2гр
  • Часник сухий 2гр
  • Паприка 2гр
  • Лушпиння від цибулі 20 гр
  • Перець чорний запашний 5шт
  • Цукор 50 гр
  • Сіль 200гр
  • Часник половину середньої головки
  • Соняшникова олія 5гр
  • Каструля на 3 літри
  • Приготування:

Наливаємо 2 \ 3 води в каструлю ставимо на вогонь, закидаємо сіль, цукор, лавровий лист, лушпиння цибулі, сало.

Доводимо до кипіння і продовжуємо кип’ятити ще 30 хвилин.

Після цього залишаємо остигати, і відкладаємо в холодне місце мінімум на 8 годин.

Готуємо суміш перців

Перемішуємо перець, коріандр, часник сухий, паприку з соняшниковою олією.

Дістаємо наше варене сало і витираємо насухо рушником, робимо в ньому невеликі отвори ножем і вставляємо в них головки часнику. Потім натираємо сумішшю перців, загортаємо в фольгу і відправляємо в холодильник.

Смачного!

Дякуємо, що читаєте нас!