20 важливих порад, щоб Ваші Великодні паски вийшли м’яким і смачними

Поради професіоналів:

– печуть здобу напередодні паски, прибравши будинок і кухню. Намагайтеся не лаятися в родині при приготуванні здоби, не поспішайте і готуйте тільки в доброму настрої;

Про це пише Мій Світ, за матеріалами Мандаринка

– дріжджове тісто готують в теплому приміщенні без протягів;

– всі продукти повинні бути кімнатної температури;

– краще використовувати живі і свіжі дріжджі;

– борошно обов’язково повинна бути просіяного, можна і пару раз;

– для гарного підняття тіста, ставте ємність з ним в миску з теплою, але не гарячою водою;

– тісто вимішується руками, причому не швидко, а довго, щоб воно добре насичувалося киснем;

– використовуйте домашні яйця для смаку пасок, а для гарного кольору – трохи куркуми. Можна додати і настойку шавлії – 1 ч.л. трави на 50 мл горілки і настоюємо пару годин;

20 важливих порад, щоб Ваші Великодні паски вийшли м'яким і смачними

– для аромату додавайте ванілін, кардамон, мускатний горіх;

– додавайте родзинки, цукати, горіхи, курагу і т.д .;

– форму змащуйте маслом і застеляйте паперовими формами;

– тісто викладаємо у форму тільки на третину, щоб воно добре піднімалося;

– щоб паска добре і рівно піднімалася, встромляємо в тісто шпажку, прямо в середину. Вона ж допоможе зрозуміти, готова здоба чи ні;

– під деко з пасками, ставте миску з водою – тісто буде добре підніматися, здоба не пересушиться;

– щоб паски не підгорали, їх можна накривати пергаментом;

– глазур наноситься тільки на остиглі паски

– щоб глазур була ідеально білої та смачною, капніть в неї кілька крапель лимонного соку;

– для кольору глазурі, можна фарбувати її чорничним соком, буряковим, петрушкою;

– прикрашайте цукатами, марципановими фігурками і т.д .;

– щоб здоба довше була свіжою, загортайте її в пергамент і так зберігайте.

Не вдається скопіювати.