20 найсмачніших рецептів заливних пирогів
До сих пір думаєш, що випічка – не твоє? Або що це занадто довгий, трудомісткий, а влітку ще й жаркий процес? Тоді тримай наші 20 рецептів смачних заливних пирогів. Мінімум часу і сил – максимум результату!
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Скарбничка рецептів
1. Заливний пиріг на сметані з капустою
Ароматний, простий, швидкий – відмінний початок!
Тобі знадобиться: 250 г капусти, 2 яйця, 1 склянка сметани, 0,5 склянки борошна, дрібка розпушувача, зелень, спеції.
Приготування: збий яйця зі сметаною і спеціями, а потім додай туди просіяне борошно з розпушувачем. Тонко нашаткуй капусту, змішай з нарізаною зеленню і приправами за смаком. Додай половину тіста в форму, виклади начинкою, залий рештою і запікай 35-40 хвилин в духовці при 180 градусах.
2. Заливний пиріг на кефірі з картоплею
Мабуть, самий ситний рецепт заливного пирога з усіх можливих.
Тобі знадобиться: 1 склянка кефіру, 2 яйця, дрібка соди і солі, 0,5 склянки борошна, 3 картоплини, 1 цибулина, 0,5 пучка кропу, спеції.
Приготування: наріж картоплю дрібними кубиками, додай нарізані цибулю і зелень зі спеціями, і перемішай. Змішай яйця з кефіром, додай борошно з сіллю і содою, і виміси до однорідності. Додай половину тіста в форму, виклади начинку і залий зверху. Випікати пиріг 40 хвилин при 180 градусах.
3. Заливний пиріг на кефірі з м’ясом
Справжній порятунок, якщо раптом несподівано завітали гості!
Тобі знадобиться: 2 склянки кефіру, 2 склянки борошна, 3 яйця, по 1,5 ч.л. цукру, солі та соди, 500 г фаршу, 200 г цибулі, 1 пучок зелені, часник і спеції.
Приготування: обсмаж фарш з цибулею до готовності і приправ за смаком. Туди ж додай нарізаний часник і зелень – і начинка готова. Збий яйця з цукром і сіллю, додай кефір, перемішай і додай борошно з содою. Залий частину тіста в форму, виклади начинку і залий тістом. Випікати заливний пиріг 45 хвилин в духовці при 180 градусах.
4. Заливний пиріг на молоці з куркою
Можеш додати трохи грибів або сиру в начинку пирога.
Тобі знадобиться: 250 мл молока, 180 г борошна, 1 яйце, 400 г курки, 1 цибулина, спеції, 1 ч.л. розпушувача.
Приготування: дрібно наріж курку і цибулю, обсмаж і приправ за смаком. З’єднай молоко з яйцем, додай туди просіяне борошно з розпушувачем, і добре перемішай тісто. Вилий частину в форму, розклади начинку, залий тісто і запікай 40 хвилин при 180 градусах.
5. Заливний пиріг на кефірі з сиром
Найшвидший, але дуже смачний заливний пиріг.
Тобі знадобиться: 300 мл кефіру, 200 г борошна, 1 яйце, 0,5 ч.л. соди, 1 ч.л. солі, 250 г сиру, 20 г кінзи, спеції.
Приготування: натри сир, дрібно нарізану кінзу і змішай зі спеціями за смаком. Кефір збий з яйцем, додай туди соду, сіль і борошно, і залий половину тіста в форму. Розклади зверху начинку, залий тістом і випікати 35 хвилин при 180 градусах.
6. Заливний пиріг на сметані з сиром
Щось між пирогом і запіканкою, так що зійде і за десерт, і за основну страву.
Тобі знадобиться: 200 г домашнього сиру, 4 яйця, 150 г цукру, 200 г борошна, 4 ст.л. сметани, дрібка солі, 1 ч.л. розпушувача, 1 ст.л. крохмалю, 1 ч.л. цедри лимона, ванілін.
Приготування: збий 3 яйця і 4 ст.л. цукру, додай туди сметану, а потім – борошно з розпушувачем і сіллю. Для начинки перетри сир і змішай його з цукром, що залишився, яйцем, ваніліном, цедрою і крохмалем. Вилий частину тіста в форму, рівномірно розклади сирну начинку і залий тістом. Запікати в духовці 30-35 хвилин при 180 градусах.
7. Заливний пиріг з цибулею і яйцями
Цей рецепт заливного пирога – справжня палочка-виручалочка, коли немає часу возитися з тістом.
Тобі знадобиться: 100 г зеленої цибулі, 7 яєць, 2 ст.л. соняшникової олії, спеції, 400 мл кефіру, 70 г вершкового масла, по 1 ч.л. солі, цукру і розпушувача, 270 г борошна.
Приготування: відвари і грубо наріж 5 яєць, подрібни зелену цибулю, і змішай їх зі спеціями і олією. Решту яєць збий з цукром і сіллю, додай кефір, потім – розтоплене вершкове масло, а потім – борошно з розпушувачем. Додай у форму половину однорідного тіста, виклади начинку і залий тістом зверху. Випікати близько 45 хвилин при 180 градусах.
8. Заливний пиріг на кефірі з яблуками
Особливо добре такий заливний пиріг виходить з соковитими кисло-солодкими яблуками.
Тобі знадобиться: 3 яблука, 250 мл кефіру, 250 г борошна, 2 яйця, 140 г цукру, 50 г вершкового масла, 1 ч.л. кориці, по дрібці соди, солі і ваніліну.
Приготування: Збий кефір з яйцями, цукром і ваніліном, додай туди підтале вершкове масло, а потім – борошно з содою і сіллю. Вилий половину тіста в форму. Зверху розклади скибочки очищеного яблука, присипаючи корицею і залий тістом. Відправ пиріг в духовку на 40 хвилин при 180 градусах.
9. Заливний пиріг з вишнею
Дуже ніжний і соковитий завдяки вологості вишні.
Тобі знадобиться: 2,5 склянки борошна, 450 мл кефіру, 2 яйця, 160 г цукру, 1 ч.л. солі, 1,5 ч.л. соди, 1,5 склянки вишні без кісточок.
Приготування: збий віночком яйця з цукром і кефіром. Додай просіяне борошно, перемішай і в кінці додай сіль і соду. Виклади частина тіста в форму, зверху акуратно розклади вишню, а потім залий тістом. Випікати пиріг 40 хвилин при 180 градусах.
10. Заливний пиріг з полуницею
Для різноманітності пропонуємо спробувати заливний пиріг з пісочною основою!
Тобі знадобиться: 250 г борошна, 100 г вершкового масла, 170 г цукру, 4 яйця, 500 г полуниці, 10 г ванільного цукру, 300 г сметани.
Приготування: наріж масло ножем і перетри його з 200 г борошна в дрібну крихту. Додай 1 яйце, ложку цукру, швидко заміси тісто, загорни в плівку і відправ в холодильник на півгодини. Наріж полуницю навпіл.
Окремо змішай сметану, яйця, що залишилися, цукор, ванільний цукор і борошно до однорідності. Розкачай тісто і виклади його в форму, зверху виклади полуницю і залий заливкою. Випікати 45 хвилин в духовці при 180 градусах.
11. Заливний пиріг з грибами
Експериментуй з різними видами грибів, а краще сумішей відразу кілька.
Тобі знадобиться: 500 мл кефіру, 300 г борошна, 3 яйця, 1 ст.л. цукру, 1 ч.л. солі, дрібка соди, 300 г грибів, 1 цибулина, 1 пучок зеленої цибулі, 3 зубчики часнику, спеції.
Приготування: дрібно наріж гриби і звичайну цибулю, і обсмаж їх на сковорідці до золотистого кольору. Приправ начинку і додай в неї нарізані часник і зелену цибулю.
Збий яйця з кефіром, цукром і сіллю, додай борошно і в кінці додай соду. Додай половину тіста в форму, акуратно розклади начинку і знову залий тістом. Випікати пиріг близько 45 хвилин при 180 градусах.
12. Заливний пиріг з баклажанами
Оригінальний рецепт на вершках з начинкою в тісті.
Тобі знадобиться: 50 г сиру, 1 морква, 100 г борошна, 5 яєць, 150 мл вершків, 1 баклажан, спеції, сіль, цукор.
Приготування: наріж баклажани кубиком, посип сіллю, залиш на 5 хвилин і промий. Збий яйця з сіллю і цукром, додай вершки і перемішай. Туди ж додай спеції, терту моркву, борошно, а потім і баклажани. Виклади пиріг в форму і запікай до півгодини при 180 градусах.
13. Заливний пиріг з кабачками
Цей заливний пиріг сподобається навіть тим, хто не їсть кабачки!
Тобі знадобиться: 450 г кабачків, 1 цибулина, 100 г сиру, 3 яйця, 170 г борошна, 1 ч.л. розпушувача, 1 пучок зелені, спеції.
Приготування: збий яйця зі спеціями, додай тертий сир і нарізану зелень. Туди ж додай дрібно нарізану цибулю і тертий кабачок. В останню чергу вмішай в тісто борошно з розпушувачем, і випікати пиріг близько 45 хвилин в духовці при 180 градусах.
14. Заливний пиріг на молоці з квасолею
Незвичайна начинка і таке ж незвичайне тісто з кукурудзяним борошном.
Тобі знадобиться: 200 мл молока, по 200 г пшеничного і кукурудзяного борошна, 1 ст.л. цукру, 1 ч.л. розпушувача, 1 яйце, 4 ст.л. соняшникової олії, дрібка солі, 1 цибулина, часник, 2 ст.л. томатної пасти, 1 помідор, 1 перець, 200 г консервованої квасолі, 200 г сиру, спеції.
Приготування: Дрібно наріж цибулю, часник і перець, і обсмаж до м’якості. Додай квасолю, подрібнений помідор, томатну пасту і спеції, і трохи протушкуй.
Збий яйце з молоком і олією, додай обидва види борошна, розпушувач, сіль і цукор. Виклади половину тіста в форму, розподіли начинку, засип тертим сиром і знову залий тістом. Випікати пиріг 40 хвилин при 180 градусах.
15. Заливний пиріг з рисом і рибними консервами
Швидкий заливний пиріг з найпростіших і дешевих інгредієнтів.
Тобі знадобиться: 200 г сметани, 200 г майонезу, 80 г борошна, 4 яйця, по 0,5 ч.л. солі та соди, 250 г рибних консервів, 200 г вареного рису.
Приготування: змішай сметану, майонез і 2 яйця до однорідності, додай сіль з содою і просіяне борошно. Решту яєць відвари і наріж кубиком, змішай з вареним рисом і подрібненими рибними консервами. Влий половину тіста в форму, розклади начинку і залий рештою тістом. Запікати пиріг 45 хвилин при 180 градусах.
16. Заливний пиріг з червоною рибою
Експрес-варіант вишуканого заливного пирога з сьомгою або лососем.
Тобі знадобиться: 200 г сметани, 200 г майонезу, 3 яйця, 1 склянка борошна, 1 ч.л. розпушувача, 450 г червоної риби, 1 цибулина, спеції, зелень.
Приготування: дрібно наріж цибулю і обсмаж до м’якості. Додай до неї так само дрібно нарізану рибу, ще трохи обсмаж, приправ і перемішай з зеленню. Збий яйця зі сметаною і майонезом, додай розпушувач з борошном, а потім вилий половину тіста в форму. Акуратно розподіли начинку, залий іншим тістом і відправ пиріг в духовку на 40 хвилин при 180 градусах.
17. Заливний пиріг з бананами
Сюди ідеально підійдуть переспілі банани!
Тобі знадобиться: 4 банана, 3 яйця, 150 г борошна, 1 склянка цукру, 75 г вершкового масла, 1 ч.л. розпушувача.
Приготування: збий яйця з цукром і додай розтоплене вершкове масло. Туди ж додай просіяне борошно з розпушувачем. Акуратно вмішай в тісто нарізані банани (можна їх зверху викласти на тісто легко в нього занурити), вилий його в форму і випікати півгодини при 200 градусах.
18. Заливний пиріг на кефірі в мультиварці
Пропонуємо рецепт заливного пирога з капустою, але той же принцип підійде і для іншої начинки.
Тобі знадобиться: 500 г капусти, 1 морква, 2 цибулини, спеції, зелень, 250 мл кефіру, 7 ст.л. борошна, 2 яйця, дрібка соди.
Приготування: Дрібно наріж цибулю і моркву, нашаткуй капусту і злегка обсмаж їх при відповідному режимі. Збий яйця зі спеціями і сіллю, додай кефір з содою, а потім – борошно. Додай половину тіста в чашу, виклади начинку і залий тістом зверху. Готуй 40 хвилин в режимі для випічки.
19. Заливний пиріг в мікрохвильовці
У мікрохвильовці теж вийде! Розповідаємо як!
Тобі знадобиться: 300 г капусти, 0,5 цибулини, зелень, 100 мл води, 0,5 ч.л. розпушувача, 3 яйця, 4 ст.л. борошна, 3 ст.л. сметани, 1 ч.л. солі.
Приготування: Тонко нашаткуй капусту і цибулю, додай нарізану зелень, залий все водою і відправ в мікрохвильовку на 15 хвилин при максимальній потужності, а потім відкинь начинку на друшляк. Збий яйця зі сметаною, додай борошно, сіль і розпушувач, і перемішай. Виклади начинку в форму, залий тістом і відправ в мікрохвильовку ще на 10-15 хвилин.
20. Заливний пиріг в сковорідці
Ще більш простого рецепту приготування заливного пирога ти точно не знайдеш!
Тобі знадобиться: 120 г сметани, 100 мл молока, 2 яйця, 150 г борошна, по 1 ч.л. цукру і розпушувача, 200 г капусти, 70 г грибів, 1 цибулина, спеції і зелень.
Приготування: нашаткуй капусту з цибулею, додай подрібнені гриби, додай 50 мл води і трохи протушкуй. Приправ начинку і продовжуй тушкувати до готовності, а в кінці додай зелень. Збий яйця з цукром, молоком і сметаною, додай борошно з розпушувачем і перемішай.
Вилий частину тіста в змащену олією сковорідку, розклади начинку, залий зверху рештою тіста і готуй 20 хвилин на мінімальному вогні. Потім акуратно переверни пиріг за допомогою тарілки, і обсмаж ще 10-15 хвилин.