3 страви, якими я підкорила своїх рідних

Ось вони, три смачних і ароматних рецепта, які важливо не втратити. Геніальні баклажани з фаршем, які відмінно підійдуть на вечерю, медовий торт без розкачування коржів і ніжні рогалики з сиру, на ароматному сирному тісті, які можна приготувати до чаю.

Про це пише Мій Світ, за матеріалами Школа Життя

Складові

1. Фаршировані човники з баклажанів

  • баклажани – 6 шт
  • помідори (середні) – 3-4 шт
  • цибуля – 1 шт
  • морква – 1 шт
  • фаршу – 400-500 гр
  • сир – 150-180 гр
  • майонез
  • зелень
  • сіль, перець за смаком

2. Торт медовик без розкачування коржів

Тісто:

  • яйця великі – 2 шт
  • цукор – 80 гр
  • мед – 3 ст л
  • розпушувач – 2 ч л
  • борошно – 140 гр

Крем:

  • мед – 1 ст л
  • сметана 25% – 400 гр
  • цукрова пудра – 70 гр

Прикраса:

  • крихта бісквіта
  • смажений арахіс

3. Сирні рогалики

  • масло вершкове – 100 гр
  • цукор – 200 гр
  • сир 5% – 350 гр
  • яйце – 1 шт
  • сода – 1 ч.л.
  • борошно – 390 гр
  • цукрова пудра

Покроковий процес приготування:

Фаршировані човники з баклажанів: рецепт приготування

3 страви, якими я підкорила своїх рідних

Баклажани розрізаємо вздовж на 2 частини, вирізаємо середину і нарізаємо невеликими кубиками. На розігріту сковорідку з олією висипаємо подрібнену цибулю, нарізану кубиками моркву, нарізані баклажани, помідори, додаємо фарш, за своїм смаком посолити і поперчити. Перемішуючи смажимо до готовності приблизно 10-15 хвилин.

Човники з баклажанів викладаємо на деко, викладаємо підготовлену начинку в кожен човник, зверху поливаємо майонезом і посипаємо натертим сиром. Відправляємо в розігріту духовку до 180 градусів 25-30 хвилин. Зверху за бажанням посипаємо зеленню.

Торт медовик без розкачування коржів: рецепт приготування

3 страви, якими я підкорила своїх рідних

Яйця вбиваємо в чашу міксера, всипаємо цукор і збиваємо на великій швидкості до пишної світлої маси. Додаємо рідкий мед, в борошно всипаємо розпушувач і додаємо до яєчної маси, перемішати на маленькій швидкості. Деко застеляємо пергаментним папером, змащуємо соняшниковою олією, виливаємо тісто і розподіляємо по всій формі.

Відправляємо в розігріту духовку до 180 градусів і випікаємо 8-10 хвилин. Приготуємо крем, в сметану всипаємо цукрову пудру, додаємо мед і перемішати віночком. Готовий медовий бісквіт дістаємо з форми, обрізаємо краї і ділимо на 4 рівні частини. Кожен бісквіт викладаємо на тарілку і добре змащуємо кремом, так само змащуємо верх і боки торта.

Обрізки відправляємо в блендер і подрібнюємо в дрібну крихту, так само можна додати подрібнений смажений арахіс. Посипаємо крихтою верх і боки торта, нарізаємо і подаємо торт до чаю або дати постояти протягом 30 хвилин.

Сирні рогалики: рецепт приготування

3 страви, якими я підкорила своїх рідних

У миску викладаємо сир, додаємо м’яке вершкове масло, всипаємо цукор, соду, вбиваємо яйце і розтерти виделкою до однорідної маси. Всипаємо частинами борошно і замішуємо м’яке сирне тісто, прибираємо тісто в холодильник на 30 хвилин. Стіл присипаємо борошном і ділимо тісто на 2 частини, кожну частину розкачати в пласт товщиною приблизно 3 мм.

Кожен шматочок згорнути рулетом і відправляємо на деко застелене пергаментним папером, відправляємо в розігріту духовку до 180 градусів і випікаємо 20 хвилин. Готові рогалики посипаємо цукровою пудрою і подаємо до чаю.