5 найсмачніших пізніх сортів яблук. Збережіть!

Всі хто має дома дачну ділянку, вирощує ябука в даній статті ми хочемо поділитися з вами п’ятьма видами пізніх яблук.

П’ять найсмачніших сортів зимових (пізніх) яблук. Необхідно зауважити, що найкращим смаком вони володіють не відразу після збору врожаю, а лише через кілька днів або навіть тижнів. Перевагою цих сортів вважається холодостійкість, вони відмінно переносять морози.

Про це пише Мій Світ, за матеріалами “Дім і сад”

Ось список сортів:

Айдаред

Цей сорт вважається пізньозимовий, спочатку плоди зеленого кольору, але після сонячного світла вони червоніють. Плоди слабо стійкі до хвороб борошнистої роси і парші. Урожай збирають в кінці вересня. Маса плоду досягає 200 грам.

Богатир

Сорт пізньозимовий, на смак плоди трохи кислуваті. Відмінно переносять хвороби парші. Мають підвищену врожайністю. Маса плоду може досягати 190 грам. Збір врожаю – кінець вересня.

Лобо

Плоди мають насичений червоний колір. Урожай можна збирати щороку. Сорт стійкий до посухи і відмінно переносить морози. Маса плоду – 160 грам. Збір врожаю – кінець вересня.

Макінтош

Сорт був виведений в Канаді. Смак досить солодкий. Дозрівання плодів відбувається через два тижні після збору. Середня стійкість до хвороб парші. Маса плоду – 170 грам. Збір врожаю – кінець вересня – початок жовтня.

Ред Делішес

Плоди мають насичений червоний колір. Смак – солодкий. Довго зберігаються і відмінно переносять транспортування. Погано переносять хвороби. Маса плоду – 230 грам. Збір врожаю – кінець вересня.