5 найапетитніших салатів з буряка – не лише ситні, а й корисні

Буряк – один з найкорисніших овочів! Як часто ви вживаєте його у своєму раціоні? Адже з нього можна готувати не тільки традиційний борщ! Існує багато смачних способів приготування буряка: від смаження та маринування і до вживання їх в сирому, вареному або тушкованому вигляді.

Про це пише Мій Світ, за матеріалами Пошепки

Сьогодні ми вам розповімо чудові рецепти салатів з буряка, які не тільки є смачними, а й здатні наповнити організм усіма необхідними мікроелементами. 

1. Салат з буряка з часником і горішками

Складові:

  • 1 буряк;
  • 120 г горіхів;
  • 3 зуб. часнику;
  • 70 г чорносливу;
  • грецький йогурт або просто несолодкий (переважно домашній);
  • твердий сир (за бажанням).

Приготування:

Всі овочі потрібно очистити, а потім натерти на тертці з грубими отворами, щоб отримати соломку. Часник також очистити й пропустити через прес, додати до овочів з подрібненими горіхами. Замочити на 15 хвилин чорнослив, злити воду й нарізати скибками, додати до салату й все заправити йогуртом. 

2. Італійський салат з буряком

Складові:

  • 5 штук. буряка;
  • 1 ст. л. винного або бальзамічного оцту;
  • 2 зуб. часнику;
  • петрушка або базилік (на смак);
  • 0,5 шт. апельсина;
  • 5 ст. л. оливкової олії;
  • сіль і перець (на смак)
  • фета (за бажанням).

Приготування:

Буряк попередньо відварити та очистити від шкірки. Потім овоч нарізати кубиками середнього розміру й змішати з подрібненою петрушкою або базиліком. Додати часник, пропущений через прес й заправити все соусом з оливкової олії, апельсинового соку та оцту.

3. Буряковий салат з яблуком

Складові:

  • 1 буряк;
  • 200 г капусти;
  • 2 яблука;
  • 3 ст. л. лляної олії;
  • 1 ст. л. лимонного соку;
  • 200 г кольрабі.

Приготування:

Всі овочі натерти на тертці, а кольрабі потрібно просто нарізати. Перемішати інгредієнти в глибокій мисці, заправити лляною олією. Додати ще рубану зелень та сік лимона.

4. Буряковий салат з фетою

складові

  • 1 буряк; 
  • 30 г фети;
  • 1 пуч. руколи;
  • 100 г волоських горіхів;
  • 1 ст. л. оливкової олії;
  • бальзамічний соус (на смак).

Приготування:

Відварити та очистити буряк, а потім натерти овоч на тертці з грубими отворами. Подрібнити волоські горіхи, фету нарізати дрібними кубиками. Додати до салату разом з руколою і все заправити бальзамічним соусом та оливковою олією. 

5. Салат з буряко-журавлинним соусом і грушею

Складові:

  • 1 тверда груша;
  • 1 буряк;
  • жменю журавлини;
  • листя салату;
  • кедрові горіхи;
  • 20 г меду;
  • кориця, цедра, мускатний горіх. 

Приготування:

Буряк розрізати на дві рівні частини. Одну половину потрібно натерти на тертці, а іншу нарізати кубиками. Кубики помістити в каструлю з киплячою водою та варити ще 10 хвилин, потім додати сюди ще журавлину й продовжувати варити протягом 10 хвилин. Натріть половину буряка на тертці.

Остудіть інгредієнти і поставте в блендер, додайте мед, корицю, цедру і мускатний горіх. Добре збийте. Соус готовий.

Розігріти  духовку до 120 градусів й запікати грушу, нарізану скибками, протягом 10 хвилин. На салат-мікс потрібно викласти тертий буряк та горіхи, полити все соусом та зверху – скибки груші.

Смачного!