5 найапетитніших салатів з буряка – не лише ситні, а й корисні
Буряк – один з найкорисніших овочів! Як часто ви вживаєте його у своєму раціоні? Адже з нього можна готувати не тільки традиційний борщ! Існує багато смачних способів приготування буряка: від смаження та маринування і до вживання їх в сирому, вареному або тушкованому вигляді.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Пошепки
Сьогодні ми вам розповімо чудові рецепти салатів з буряка, які не тільки є смачними, а й здатні наповнити організм усіма необхідними мікроелементами.
1. Салат з буряка з часником і горішками
Складові:
- 1 буряк;
- 120 г горіхів;
- 3 зуб. часнику;
- 70 г чорносливу;
- грецький йогурт або просто несолодкий (переважно домашній);
- твердий сир (за бажанням).
Приготування:
Всі овочі потрібно очистити, а потім натерти на тертці з грубими отворами, щоб отримати соломку. Часник також очистити й пропустити через прес, додати до овочів з подрібненими горіхами. Замочити на 15 хвилин чорнослив, злити воду й нарізати скибками, додати до салату й все заправити йогуртом.
2. Італійський салат з буряком
Складові:
- 5 штук. буряка;
- 1 ст. л. винного або бальзамічного оцту;
- 2 зуб. часнику;
- петрушка або базилік (на смак);
- 0,5 шт. апельсина;
- 5 ст. л. оливкової олії;
- сіль і перець (на смак)
- фета (за бажанням).
Приготування:
Буряк попередньо відварити та очистити від шкірки. Потім овоч нарізати кубиками середнього розміру й змішати з подрібненою петрушкою або базиліком. Додати часник, пропущений через прес й заправити все соусом з оливкової олії, апельсинового соку та оцту.
3. Буряковий салат з яблуком
Складові:
- 1 буряк;
- 200 г капусти;
- 2 яблука;
- 3 ст. л. лляної олії;
- 1 ст. л. лимонного соку;
- 200 г кольрабі.
Приготування:
Всі овочі натерти на тертці, а кольрабі потрібно просто нарізати. Перемішати інгредієнти в глибокій мисці, заправити лляною олією. Додати ще рубану зелень та сік лимона.
4. Буряковий салат з фетою
складові
- 1 буряк;
- 30 г фети;
- 1 пуч. руколи;
- 100 г волоських горіхів;
- 1 ст. л. оливкової олії;
- бальзамічний соус (на смак).
Приготування:
Відварити та очистити буряк, а потім натерти овоч на тертці з грубими отворами. Подрібнити волоські горіхи, фету нарізати дрібними кубиками. Додати до салату разом з руколою і все заправити бальзамічним соусом та оливковою олією.
5. Салат з буряко-журавлинним соусом і грушею
Складові:
- 1 тверда груша;
- 1 буряк;
- жменю журавлини;
- листя салату;
- кедрові горіхи;
- 20 г меду;
- кориця, цедра, мускатний горіх.
Приготування:
Буряк розрізати на дві рівні частини. Одну половину потрібно натерти на тертці, а іншу нарізати кубиками. Кубики помістити в каструлю з киплячою водою та варити ще 10 хвилин, потім додати сюди ще журавлину й продовжувати варити протягом 10 хвилин. Натріть половину буряка на тертці.
Остудіть інгредієнти і поставте в блендер, додайте мед, корицю, цедру і мускатний горіх. Добре збийте. Соус готовий.
Розігріти духовку до 120 градусів й запікати грушу, нарізану скибками, протягом 10 хвилин. На салат-мікс потрібно викласти тертий буряк та горіхи, полити все соусом та зверху – скибки груші.
Смачного!