5 смачних рецептів голубців, які мають бути у кожної жінки на кухні

Добірка з різноманітними рецептами приготування голубців, тут кожен знайте те, що йому до смаку. А подавати їх можна з картоплею пюре, підливкою чи салатом. 

Про це пише Мій Світ, за матеріалами Пошепки

З грибною начинкою

Інгредієнти:

  • Капуста білокачанна 8-10 листків;
  • Чиста вода;
  • Морська сіль;
  • Олія рослинна 2 ст. л.;
  • Гриби свіжі чи сушені 500 г /100 г;
  • Паста томатна 1-2 ст. л.;
  • Рисова каша варена 1/2 склянки.

Спосіб приготування:

Спершу наливаємо воду в каструлю та доводимо до кипіння. Потім поміщаємо сюди листя капусти та варимо протягом 3 хвилин. Далі зливаємо воду та залишаємо листя, щоб воно просушилося та охололо. Потім за допомогою ножа зрізаємо тверду частину. Гриби слід відварити та нарізати на шматочки, ретельно перемішати з готовим звареним рисом, томатною пастою, сіллю та перцем. 

2 ст. л. готової начинки викласти в центр листа та загорнути все конвертиком. Такі голубці потрібно спершу обсмажити в олії, а потім ще тушкувати протягом години в сметані або підливці. 

Закарпатські

Інгредієнти:

  • Капусти білокачанної 3 кг;
  • Корейки свинячої 1 кг;
  • Жиру свинячого 150 г;
  • Ріпчастої цибулі 250 г;
  • Жирної сметани 130 г;
  • Томатної пасти 40 г;
  • Меленого чорного перцю 0,5 ч. л.;
  • Солі 0,5 ч. л..

Спосіб приготування:

Листя слід відварити в підсоленій воді, потім просушити та вирізати тверду серединку. Далі потрібно нарізати свинину тонкими смужками, ретельно відбити м’ясо, посолити та поперчити.

Ріпчасту цибулю очистити від лушпиння, подрібнити та нарізати кубиками. Обсмажити на рослинній олії до золотистості. Тепер на середину кожного капустяного листа слід викласти відбиту свинину та смажену цибулю. Все загорнути та викласти на дно казана, застеленого капустяним листям. 

Далі голубці потрібно залити окропом соленим, додати ше сюди жир й варити страву  на помірному вогні 1,5 години. Наприкінці приготування змішати томатну пасту та сметану й додати до казана. Поставте тушкуватись в розігріту духовку на 30-40 хвилин.

Болгарські голубці – сармі

Інгредієнти:

  • М’яса телятини 500 г;
  • М’яса свинини 300 г;
  • Зеленої цибулі пучок;
  • Крупи рисової 1/2 склянки;
  • Молочного йогурту 1 склянка;
  • Виноградного чи капустяного листя 30-40 шт.;
  • Вершкового масла 100 г;
  • Олії рослинної 1/2 склянки;
  • Зелені свіжої: петрушки, м’яти, петрушки по гілці;
  • Меленого чорного перцю 0,5 ч. л.;
  • Солі 0,5 ч. л.

Спосіб приготування:

Очищаємо цибулю, подрібнюємо та смажимо на вершковому маслі. Коли цибуля стане прозорою додайте ще трішки води, паприки й ретельно все перемішайте. Зніміть з вогню й відставте. Потім сюди потрібно додати перець, м’яту, петрушку, рисову крупу. М’ясо наріжте шматками й також помістіть до інших інгредієнтів. Таку начинку потрібно  перемішати та залити все окропом з сіллю. Далі помістіть на вогонь та варіть до повної готовності сиру.

Листя потрібно обдати підсоленим окропом, а потім остудити. По центру викласти готову начинку та все загорнути в конверти. Всі голубці потрібно виставити в казан, залити водою (3/2 склянки), також додати 1 ч. л. жиру. Варити на маленькому вогні під кришкою. За цей час можна приготувати соус: збити молочний йогурт з вершковим маслом, додати паприку й подавати з готовою стравою.

«Ледачі»

Інгредієнти:

  • Свіжої капусти 1 шт.;
  • М’яса курки чи телятини 500 г;
  • Моркви 1 шт.;
  • Ріпчастої цибулі 2 шт.;
  • М’ясного бульйону 1 скл.;
  • Крупи рисової 1/2 скл.;
  • Томатної пасти 1 ст. л.;
  • Перцю меленого 0,5 ч. л.;
  • Лаврового листя 3 шт.;
  • Солі на смак.

Спосіб приготування:

Качан капусти декілька разів обдати окропом, а потім нашаткувати. Вершкове масло змішати з 1/2 частину капусти в сотейнику. Паралельно обсмажте подрібнене м’ясо, терту моркву та томатну пасту на пательні.

Готове м’ясо помістіть до сотейника та змішайте з рисовою капустою та іншою половиною нашаткованої капусти. Всю суміш посолити, поперчити, додати ще лавр, бульйон. Тушкувати до повної готовності. 

З фаршем риби

Інгредієнти:

  • Капусти білокачанної 1 кг;
  • Рису вареного 100 г;
  • Зелені кропу та петрушки 10 г;
  • Ріпчастої цибулі 2 шт.;
  • Сметанного соусу;
  • Вершкового масла 2 ст. л.;
  • Риби будь-якої (фарш) 400 г;
  • Перцю меленого чорного 0,5 ч. л.;
  • Солі на смак.

Спосіб приготування:

Підготовлений качан капусти відваріть до напівготовності в киплячій підсоленій воді, зріжте потовщений центр в листі. Цибулю потрібно подрібнити й обсмажити на рослинній олії. 

Рибний фарш змішайте з рисом, обсмаженою цибулею, посоліть, поперчіть і перемішайте. Викладіть фарш по центру листів та загорніть в конвертики. Голубці обсмажте з обох сторін на вершковому маслі, після чого залийте сметанним соусом і запікайте в духовці протягом 8-10 хвилин.

Подають такі голубці разом з соусом, в якому вони тушкувалися, та прикрашають зеленню. 

Смачного!