Торт “Снікерс”, смакота про яку ви не забудете!
Торт “Снікерс”..або торт, який добряче поїв моїх нервів. З першого погляду, нічого складного..але ж скільки мороки і процесів В якийсь момент, хотіла просто кинути і крикнути “хай воно згорить!!!”. Одне єдине мене стримало, я знала, що моя праця того варта.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Julia M Vilich
Ну тут ясно..це суцільний шоколад з горішками і карамеллю..+ диски з безе Зараз розповім секрети його виробництва
Шоколадний бісквіт (форма діаметром 20см.):
- Яйця – 4 шт.
- Мука – 115гр.
- Цукор – 90гр. в білки, 50гр. в жовтки.
- Какао – 25гр.
- Розпушувач – 10гр.
- Темний шоколад – 30гр.
- Рослинна олія без запаху – 70гр.
- Дрібка солі.
Збиваємо окремо жовтки з цукром та білки з цукром. Розтоплюємо шоколад і додаємо до нього олію. В суміш із жовтків і цукру виливаємо шоколадну олію. Змішуємо сухі інгредієнти..туди-сюди пересипаємо через сито…після того, поступово додаємо білки та сухі інгредієнти в жовтяно-шоколадну масу (в 3 прийоми). Розмішуйте акуратно знизу і догори…щоб білки не розслабилися і не сіли.
Виливаємо у форму з пергаментом (нічим не змазуємо). Духовка 180°..приблизно 35-40хв. Я по запаху чую.
Так шоколадно в хаті стає..аж очі туманить.
Бісквіт повинен повністю охолонути❄ Потім розрізаємо його на рівні частини. В мене вони рівні будуть..хіба що як рак на горі свисне.
Просочила гарячим шоколадом..ну як гарячим..холодним..я його зварила і поставила на холод..бо гаряче линути – глижа стане розпливатися.
Крем:
- Маскарпоне – 300гр.
- Згущонка – 380гр.
- Масло – 300гр.
- Замість згущонки можна взяти карамель, яка доречі, з арахісом на пару, слугувала мені начинкою.
Безе у мене на французькій мерензі. Нам потрібно: 90 гр. яєчного білка + 180 гр. цукру., дрібка лимонної кислоти…яку відразу кидаємо в білок. Збиваємо білки до пишної піни білок..і поступово додаємо цукор..по одній ложці..не перестаємо збивати.
Б’ємо до тих пір..поки не вийде пишна білосніжна і супер повітряна маса.
Далі закладаємо всю цю красу в кондитерський мішок..і малюємо круги на пергаменті..товщиною приблизно 2 см…та діаметром 20см. І в духовку).
Сушила 2.5 год..при 80°..щоб зберегти білий колірМоя порада: обмажте безе з двох боків шоколадом, щоб воно в кремові в кашу не перетворилося. Шоколад застигне і буде все добре) Хрустітиме як треба.
Думала прикрасити..а потім взяла і залила все простим ганашем..і пішла кіно дивитися) До речі, “все” в прямому значенні слова. Стіл також) Стояв він в мене годин 6-7. А почала його робити ще два дні тому.
Ото робітниця.