Ніжний сирний пиріг з пісочного тіста: готується досить швидко і просто
Пропонуємо вам приготувати смачний пиріг. Виходить він ніжним з приємною сирною начинкою і легкою соковитістю ягід.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Ukr.Media.
Необхідні продукти:
- 280 грамів пшеничного борошна
- 180 грамів цукру
- 150 грамів вершкового масла
- 1 чайна ложка розпушувача
- 2 курячих яйця
- 100 грамів сметани
- 8 грамів ванільного цукру
- 600 грамів сиру
- 1 столова ложка крохмалю
- щіпка солі
- фрукти або ягоди
Починаємо приготування:
- У чашку кладемо розм’якшене вершкове масло (120 г), додаємо до нього борошно (220 г), ванільний цукор, цукор (2 ст.л.), сіль і розпушувач. Все добре перетираємо в крихту. Додаємо в масу 2 жовтки, сметану (1 ч.л.) і збираємо тісто в грудку. Готове тісто кладемо в пакет і прибираємо в холодильник на 30-40 хвилин.
- У чашку кладемо сир, додаємо цукор і перетираємо товкачем. Додаємо сметану і ще раз перетираємо.
- У білки додаємо дрібку солі і збиваємо до стійких піків і додаємо до сирної маси. Туди ж всипаємо крохмаль і все добре перемішуємо.
- Беремо форму для випічки і застилаємо пергаментним папером. Викладаємо приготоване тісто і розподіляємо його формуючи бортики.
- Зверху викладаємо будь-які фрукти чи ягоди і зверху викладаємо сирну масу.
- Масло, що залишилося кладемо в миску, додаємо цукор (60 г) і борошно (60 г). Все перетираємо в крихту. Присипаємо пиріг
- Відправляємо в духовку. Випікаємо при температурі 180 градусів протягом 50 хвилин. Готовий пиріг охолоджуємо, потім дістаємо з форми і подаємо до столу.
Приємного апетиту!