Змішуємо вівсянку з капустою і не додаємо ні грама борошна. Ну дуже смачний пиріг виходить
Змішємо вівсянку з капустою та не додаємо ні грама борошна! Корисна випічка до сніданку чи на перекус!
Не лише корисно, а й дуже смачно! До сніданку або на легкий перекус те, що потрібно. Продукти знадобляться найпростіші і часу на готування йде всього-нічого.
Інгредієнти:
- Капуста – 400 г.
- Вівсяні пластівці – 100 г.
- яйця – 2 шт.
- молоко – 150 мл.
- Сіль – 1 ч.л.
- Орегано – 0,5 ч..л.
- Чорний перець
- Розпушувач – 1 ч.л.
Для змащування: - яйце – 1 шт.
- Сир – 40 г. (за бажанням)
Спосіб приготування:
У ємність вбиваємо яйця, вливаємо молоко, додаємо сушений орегано, сіль, чорний мелений перець і збиваємо віночком.
Всипаємо вівсяні пластівці, розпушувач, перемішуємо і прибираємо убік на 10-15 хвилин, щоб набрякла вівсянка.
Капусту дрібно шаткуємо і злегка обминаємо руками, щоб вона дала трохи соку.
Відправляємо капусту до решти інгредієнтів і добре все перемішуємо.
Беремо відповідну за розміром форму, застилаємо пергаментом і рівномірно розподіляємо вівсяно-капустяну масу.
Пергамент змащуємо маслом, щоб напевно нічого не прилипло.
Зверху поливаємо наш пиріг сумішшю збитого яйця та тертого на дрібній тертці сиру та відправляємо запікатися у розігріту до 180 градусів духовку на 35-40 хвилин.
Сир, зрозуміло, можна не додавати.
Після духовки даємо 5 хвилин “відпочити”, нарізаємо і можна пробувати! Виглядає такий пиріжок дуже апетитно!