РОСІЯНИ ПОЧИНАЮТЬ ПЛАТИТИ ЗА РАХУНКАМИ. АЛЕ НАЙГІРШЕ – ПОПЕРЕДУ. США БУДЕ ДІЯТИ З РФ ПО СХЕМІ ІРАНУ.

Справа в тому, що Путін робить все нові і нові злочини для збереження свого власного незаконного режиму. І робить він це для внутрішнього споживання. Оскільки він є звичайним бандитом, то у нього діє така логіка – опущений пахан вже не пахан. Тобто він не може дозволити собі для того, щоб залишатися при владі, прогнувшись перед Заходом. Інакше ці маси народу припинять вважати його захисником від якихось зовнішніх ворогів, гарантом їх стабільності і добробуту. Мовляв, він прогнувся перед проклятим Заходом і перед проклятою Америкою.

У мене, як і у фінансового ринку, є велика підозра, що Путін не буде виконувати умови, пов’язані з другою фазою санкцій. Тому долар вище 66-ти і євро вище 77-ми, – це лише початкові очікування того, що насправді може статися.

А може статися наступне. У недавній гілці протистояння Ірану США, коли Трамп вийшов з ядерної угоди, а Іран почав бикувати, відносно стійка інфляція 10% річних буквально за кілька місяців злетіла до 200%. Одна з законодавчих ініціатив сенаторів США полягає в тому, щоб визнати Росію як державу, яка спонсорує міжнародний тероризм. Нагадаю, що трапилося з Іраном, коли ця міра була введена проти нього. Тоді іранська валюта знецінилася в три рази. Якщо зараз проти Ірану буде введено ембарго на продаж нафти, то інфляція в 200% може легко злетіти до 1000. І це буде наближати Іран до венесуельського сценарію. А там тільки за останній місяць місцева валюта знецінилася в 10 разів – з 350 тис до 3,5 млн.

І мені здається, що Путін – наступний. Іран та Венесуелу можна розглядати в якості показових прикладів з поправкою на відмінності за величиною економіки, величинах зовнішнього боргу і золотовалютних резервів.

Чотири роки тому долар в Росії коштував 32-33 рубля. Зараз він коштує 66 – в 2 рази дорожче. Повністю витрачений резервний фонд, його більше не існує. Інший фонд – фонд національного добробуту – не просто витрачається, він просто розкрадається з величезною швидкістю. Ніхто до кінця не знає, крім Путіна і наближених членів його ОПГ, що насправді є в цьому фонді. Золотовалютні резерви теж можуть бути витрачені також швидко, як витрачалися гроші з Резервного фонду.

Рівень токсичності Росії можна підвищувати ще. Росія повільно, але впевнено рухається в ряд супермегатоксічних відходів. Це велике досягнення путінського правління, яке за своєю природою незаконно, але при цьому всі тяготи, які ще впадуть на голову російського народу, вони насправді цілком виправдані. Саме росіяни відповідальні за незаконне правління путінської ОЗУ і за узурповану ними владу.

Путін – міжнародний військовий терорист і державний злочинець, який ховається за маскою глави держави. І росіяни заплатять дуже велику ціну за те, що дозволяють йому й іншим членам його ОЗУ знущатися над народами.

Нічого в житті не буває задарма, за все потрібно платити. І ця ціна буде ставати тільки вищої, а її наслідки можуть бути жахливими протягом багатьох не тільки десятиліть, але і століть.

Слава Рабінович.

Що ви про це думаєте?