«МИРОТВОРЕЦЬ» ПРОВІВ УНІКАЛЬНУ СПЕЦОПЕРАЦІЮ, «НАЙНЯВ» ВІД ІМЕНІ ПВК «ВАГНЕР» 300 РОСІЙСЬКИХ БОЙОВИКІВ

Волонтери «миротворця» створили мережу сайтів, на яких, нібито від імені ПВК «Вагнер» наймали бойовиків для несення служби на Донбасі, в Криму, Сирі та Африці. Про це в Facebook повідомив народний депутат, член колегі Міністерства внутрішніх справ України Антон Геращенко.

За його словами, на ці оголошення, за півтора року роботи проекту, відгукнулися понад 300 потенційних бойовиків, що вже мали досвід тортур і вбивств на територі України та інших країн.

Повідомляє prefiksblog.co.ua

«Кожен з них проходив співбесіди через« Skype », під час якої детально розповідав« інтерв’юерам »з ПВК« Вагнер »про свої злочини, називав прізвища командирів своїх бандформувань, своїх товаришів по службі. На питання: “чи готовий ти вбивати, катувати за гроші українців і, в тому числі, кримських татар?», Відповідь завжди була: «Так! Звичайно! »», – зазначив Геращенко.

Після «співбесід», за словами нардепа, база «миротворця» поповнилася тисячами нових імен і прізвищ російських найманців, бойовиків і терористів, які воювали по всьому світу.

«Апофеозом цієї інформаційно-психологічної операці з кодовою назвою « За двома зайцями » був виклик кількох претендентів на пост найманця на реальну співбесіду в місто Сімферополь, де вони були здані місцевої поліці, як українські диверсанти, які приїхали в Крим підривати військові об’єкти», – пише Геращенко.

Він зазначив, що гігабайти інформаці і сотні годин відео, на яких росіяни під час «співбесід» визнаються в скоєнні тисяч злочинів, передані українським правоохоронним органам.

«Також, ця операція стала черговим доказом порушення Росією міжнародної конвенці про заборону фінансування тероризму. Після вивчення слідчими, частина отриманих доказів буде передана в Гаагу і поповнить доказову базу в позові України проти РФ про порушення даної конвенці », – додав нардеп.

Що ви про це думаєте?