“ДАЮ ГОДИНУ І ВСІХ БУДУ РОЗСТРІЛЮВАТИ”: СВЯЩЕНИК МП ВІДКРИВ ВОГОНЬ ПО ПАРАФІЯНАМ, КОЛИ ВОНИ ПРОГОЛОСУВАЛИ ЗА ПЕРЕХІД В ПЦУ

У п’ятницю 22 лютого, в селі Жидичин Ківерцівського району на Волині настоятель Свято-Миколаївського храму представництва РПЦ в Україні (УПЦ МП) протоієрей Володимир Гелета відкрив прицільний вогонь по людям. Про це повідомляє на своїй сторінці в Facebook свідок ПП Тарас Висоцький.

Днями громада цієї церкви 390 голосами прийняла рішення про перехід під юрисдикцію Української православної церкви і стали охороняти будівлю. І ось о 03.30 священик, зробивши чотири постріли, став кричати, що дає всім присутнім годину на те, щоб вони розійшлися, інакше буде «всіх розстрілювати». За словами Висоцького дані ді нічим не були спровоковані. Люди мирно грілися біля бочок з вогнищами.

Повідомляє prefiksblog.co.ua

“Увага, надзвичайна подія – по нас стріляли з вогнепальної зброї !!!

О 03.30 год. настоятель Свято-Миколаївського храму УПЦ МП села Жидичин Ківерцівського р-ну протоієрей Володимир Гелета відкрив прицільний вогонь з вогнепальної зброї по людях, які мирно грілися біля бочок, охороняючи храм, вигукуючи при цьому: “Я стріляю”, а також “Даю годину і всіх буду розстрілювати”. Було зроблено 4 постріли.

Розцінюємо дані ді, як посягання на життя і здоров’я громадян. Хлопці, з якими ми чергували реально чули свист куль над головами.” – написав свідок подій.

Крім того, активіст повідомив, що в п’ятницю близько 23:00 на територі монастирського економі відзначений факт підпалу господарських споруд з живим поголів’ям. Місцеві жителі пожежу самостійно загасили. Прибулим пожежним залишалося тільки скласти відповідний акт.

Факт стрілянини підтвердили і у відділі комунікаці поліці Волинської області. Без подробиць, уточнивши тільки, що стріляли з рушниці. Розбираються.

У свою чергу у Волинській єпархі МП заявили, що «в присутності представників Київського патріархату група рейдерів зрізала болгаркою замки з дверей Свято-Миколаївського храму і захопила його». При сутичці нібито постраждали дружина і мати Гелети.

Що ви про це думаєте?