ВЧОРА ВНОЧІ ПЕРЕДИВИЛАСЯ І ДІАЛОГИ ПРИТУЛИ І ВІДПОВІДІ НА ПИТАННЯ ДЖАМАЛИ.. І Я ПІВНОЧІ НЕ МОГЛА ЗАСНУТИ.

До учорашнього вечора я не стежила за відбором на «Євробачення». Але після учорашньої ситуаці я не можу бути осторонь того резонансу, який виник. Учора уночі я передивилася і діалоги на сцені з Сергій Притула – офіційна сторінка , і відповіді на питання Джамали, і інтерв’ю за лаштунками, і розмови в студі Роман Скрипін (Roman Skrypin)… і я півночі не могла заснути.

Не пишу імен, я не про персоналі зараз, я про ситуацію глибше.

Повідомляє prefiksblog.co.ua

Мені боляче і прикро, що на 5 рік після початку неприхованої агресі Російської Федераці, що після злочинної анексі Криму і окупаці частки українського Донбасу, що в час, коли Герої гинуть на Донбасі за цілісність нашої держави, значна частина українців не усвідомлює трагеді, не визнає територіальної цілісності України і прикривається фразою «исскуство вне политики».

У відповідь на тези «конкурс пісенний, до чого тут політика?» скажу: артист, який їде презентувати Україну на міжнародній арені, перетворюється на культурного посла країни. На словах, позиці, вчинках артиста фокусується вся увага культурного світу, і їхній імідж може зробити більше, ніж імідж президента.

Відбір на ЄБ показав реальну ситуацію в країні. І як зараз вирішити цю ситуацію – незрозуміло. Я згодна зі словами Зураб Аласанія (Zurab Alasania): «проблема не вирішиться найпростішим шляхом закриття чи скасування НацВідбору до Євробачення (це було б приблизно так само ефективно, як розбити люстерко, що показує ненависне нам відображення)»

Бо якщо Суспільне мовлення (з огляду на результат відбору) вирішить знехтувати голосуванням (про що поки неофіційно, у твітері, говорить В’ячеслав Кириленко) і призначить представника України на конкурсі – це потягне за собою не менші скандали і зруйнує довіру соціуму.

І… Просто згадайте, що зараз 5 річниця найболючіших, найдовших ночей на Майдані, про дні, коли Герої Небесної Сотні поклали своє життя заради мирного неба над Україною.

Мирослава Ульяніна

Що ви про це думаєте?