Сумна інформація надійшла з Маріуполя… Політв’язень Ігор Клевко зазнав в ув’язненні нелюдських тортур з боку сепаратистів, неодноразово його було тяжко побито

Сумна інформація надійшла з Маріуполя. Політв’язень Ігор Клевко визнаний неосудним і доправлений до психіатричної лікарні.

Повідомляють, що з боку сепаратистів він зазнав в ув’язненні нелюдських тортур, неодноразово його було тяжко побито. Останній раз — у вересні цього року. Пише sula.pp.ua

Ми намагалися вплинути на ситуацію по мірі своїх сил, але нас запевняли спочатку, що все з ним гаразд, а зв’язку з добровольцем ми, на жаль, не мали.

Нагадую, Ігор Клевко (Лев), громадянин Білорусі, був добровольцем батальйонів «Донбас», ДУК Правий Сектор, прошов майже всі гарячі точки війни на Сході (Попасну, Іловайськ, Піски), а згодом став бійцем Збройних Сил України. Крім того він неодноразово долучався до наших акцій, коли перебував у Києві.

Минулої зими його було викрадено з Ірпінського госпіталя після операції на пораненій нозі і доправлено до Маріупольського СІЗО за звинуваченням у вбивстві в зоні АТО 2014 року. Згідно матеріалів справи Клевка звинувачують у розстрілі і захороненні у лісосмузі жителя Мангуша (Донецька обл.). Клевко своєї провини не визнавав, неодноразово вдавався до сухого голодування, через що був підданий тяжким тортурам.

Не ігноруйте судових засідань по справах добровольців, друзі. Вони мають відчувати вашу підтримку. Кожна людина, просто присутня в судовій залі — це істотна допомога не впасти у відчай.

Що ви про це думаєте?