Зеленський: У попередньої влади не було сильного бажання закінчити війну

Президент України Володимир Зеленський сподівається на зміни в поведінці Росії щодо конфлікту на Донбасі і впевнений, що попередня влада не так сильно хотіла закінчити цей збройний конфлікт. Про це глава держави заявив в ході прес-марафону 10 жовтня.

За його словами, на сьогоднішній день Росія втомилася від участі у війні на Донбасі і повинна змінити свою позицію в питанні вирішення конфлікту, так як Україна чітко дала зрозуміти, що не здасть свою незалежність. Президент підкреслив, що українці з самого початку показали, що вони будуть захищати країну за будь-яких обставин.

Повідомляє miysvit.pp.ua, із посиланням на inforesist.org

“Я не хочу нікого ображати, але так, як ми хочемо закінчити війну, я думаю, що у колишньої влади і такого бажання, як у нас, такого потужного тиску на це, я думаю, що все ж не було. Тому, що ми готові говорити по телефону, в нормандському форматі, в Мінську”, – сказав Зеленський.

Гарант Конституції також зазначив, що якщо Мінський процес не принесе бажаного результату, українська сторона буде готова змінити формат переговорів.

Раніше Володимир Зеленський назвав головну помилку п’ятого президента України Пера Порошенка в сьогоднішній політиці.