Порошенко запропонував сім кроків, як уникнути російської пастки на Донбасі

Екс-президент України Петро Порошенко запропонував сім кроків, які, на його думку, захистять Україну від російської пастки під час переговорів про врегулювання ситуації на Донбасі. Про це Порошенко заявив у відео-зверненні.

Політик вважає, що на переговорах Україна повинна дотримуватися принципу «спочатку – безпека» і «нічого не узгоджено, доки все не узгоджено».

Повідомляє miysvit.pp.ua, із посиланням на inforesist.org

Копіювати відео посиланняВідтворити / ЗупинитиВимкнути / Увімкнути звукПовідомити про помилкуМоваMox плеєр

«Сумновідома «формула Штайнмайєра», якщо вже на неї погодилася влада, має розглядатися тільки як складова «дорожньої карти» виконання Мінських домовленостей. Включаючи виведення російських військових, техніки і зброї, роззброєння незаконних мілітарних формувань, перехід російсько-українського кордону під наш контроль», – сказав Порошенко.

Він закликав виключити відведення військ до повного припинення вогню.

«Лінія розмежування зафіксована в Мінську 19 вересня 2014. Росія і бойовики мають повернути дві з половиною тисячі кілометрів, це пряма вимога Мінська», – сказав колишній президент.

Порошенко також наполягає на тому, що Моніторингова місія ОБСЄ має отримати доступ до всієї окупованої території і до ділянки кордону з РФ, який контролюють бойовики.

«Слід створити підгрупу з питань кордону в рамках Тимчасової контактної групи в Мінську…Наполягати на розгортанні багатонаціональних миротворчих сил ООН на всій території окупованого Донбасу», – вважає політик.

Останнім пунктом Порошенко назвав відновлення на окупованих територіях оподаткування, фінансової і банківської системи в рамках українського законодавства. А також повернення власності.