«Зробіть зі своїх дітей українців. Тоді ви точно знатимете, що прожили недаремно»: відома українська телеведуча про Запоріжжя

Телеведуча родом із Запоріжжя Яніна Соколова розповіла, як рідне місто стало їй чужим та як вона «поселила у собі українське».

Сьогодні до Запоріжжя на Форум Лідерів думок завітала відома українська журналістка Яніна Соколова.

Повідомляє miysvit.pp.ua, із посиланням на www.hreblya.pp.ua

Телеведуча родом із Запоріжжя. З батьківщиною її пов’язують лише спогади. Чому так сталося, поділилася Яніна на своїй сторінці у Фейсбук:

«Приїхала до Запоріжжя. Вперше живу не у родичів, а у готелі рідного міста. Мене з містом зараз нічого не пов‘язує, окрім спогадів. Я думаю про те, як же так сталося, що воно мені стало зовсім чужим. Ці вулиці. Люди. Заводи. Ідеологія більшості. І чому я стала такою, як є зараз.

Весь мій день у дитинстві був розписаний по годинах. Фіз мат гімназія, музична школа, спів у хорі, танці у ДК «Орбіта», ліпка. У підлітковому віці формувала музика: територія А.  Потім Океан Ельзи, Ель Кравчук(так так) і #атепервсеінакше Аква Віта.  Потім література… Я якось інстинктивно розуміла, що цивілізація не тут і прагнула це все українське у собі поселити. Давалося важко. Бо все було у супротиві. Але мені це тільки додавало снаги.
Зараз моїм дітям 6 і 9. 

Вони не схожі на дітей мами з русифікованого міста. Мирон у 3 спитав що таке «спасіба», Микола мало розуміє, чому я носила сережки з Путіним у 12 і чому бабуся і мама переходять на російську коли інколи сперечаються.

Я думаю про інше. Як важливо молоді з цих проросійських регіонівдати те, що їх спонукатиме бути іншим тоді, коли навколо «какая разніца».

Я знаю, що серед моїх підписників багато тих, хто живе на сході. Я знаю, що частині з Вас так само важко, як і мені у дитинстві. Але я точно знаю, що родинна ментальність ладна виводити на інший рівень тоді, коли все навколо чинить супротив.
Зробіть зі своїх дітей українців. Тоді ви точно знатимете, що прожили недаремно…».