Ананас не простий, а… пікантний! Вражаючий салат для новорічного столу, який запам’ятається усім
Коли всі салати здаються страшенно банальними, нудними і прісними, на допомогу прийде неймовірний салат “Ананас”. Він вражає як зовнішнім виглядом, так і начинкою. Його точно з’їдять в першу чергу!
Зберігай собі, щоб не загубити!
Повідомляє miysvit.pp.ua, із посиланням на Я Люблю Готовить.
Інгредієнти:
картопля – 3 середні картоплини; куряче м’ясо – 1 грудка; яйця – 3 шт,; сир типу «Російський» – 100 г; мариновані огірки – 4-6 шт.; червона цибуля – 1 середня цибулина; сік половини лимона; печериці мариновані; пір’я зеленої цибулі для прикраси; майонез; сіль; чорний мелений перець.
Приготування:
Зварити картоплю в мундирі до готовності. Остудити, почистити, натерти на крупній тертці.
Яйця зварити круто, остудити, почистити, натерти на крупній тертці.
Куряче м’ясо відварити, остудити і нарізати дрібними шматочками.
Огірки нарізати дрібними кубиками.
Сир натерти на крупній тертці.
Цибулю дрібно нарізати, на 5 хв залити лимонним соком, потім сік злити і при бажанні промити холодною водою.
Викладати салат шарами у вигляді овалу на блюдо, кожен шар промащувати майонезом, крім шарів цибулі і огірка
1-й шар: картопля; 2-й шар: цибуля; 3-й шар: половина курячого м’яса; 4-й шар: мариновані огірки; 5-й шар: що залишився куряче м’ясо; 6-й шар: сир; 7-й шар: яйця;
Для прикраси печериці нарізати тонкими пластинками.
Верхній шар салату добре змастити майонезом і прикрасити пластинками грибів, укладаючи у вигляді черепиці.
Зробити верхівку «ананаса» з пір’я зеленої цибулі.
Смачного!