Неймовірно смачні котлети без грама м’яса

Капустяні котлети є смачною, корисною і дуже доступною стравою. Їх можна використовувати в якості оригінального гарніру або самостійної страви. При подачі котлет з капусти часто використовують гірчицю, сметану, томатний або грибний соус.

Котлети з капусти виходять неймовірно смачними, ароматними і хрусткими. Слинки течуть уже від одного виду: золотисті, прекрасної форми, ніжні і соковиті. У моїй родині їх дуже люблять і завжди їдять з великим задоволенням. Подавати такі котлети на стіл можна як гарячими, так і холодними: мені вони більше подобаються прямо з холодильника.

Повідомляє miysvit.pp.ua, із посиланням на poradnytsya.info

склад продуктів

  • 700 грам білокачанної капусти;
  • два свіжих курячих яйця;
  • дві великі головки ріпчастої цибулі ;
  • 4-5 столових ложок манної крупи;
  • одна чайна ложка солі;
  • сушена чи свіжа зелень – за смаком;
  • приправи – за смаком;
  • 30 грам вершкового масла;
  • рафінована соняшникова олія – ​​для смаження.

Покроковий процес приготування

Відразу, перед початком готування, наливаємо в каструлю воду, ставимо на вогонь і доводимо до кипіння.

Білокачанну капусту шаткуємо як можна тонше, відправляємо в киплячу воду.

Варимо капусту 7-10 хвилин до напівготовності. Якщо капуста стара, варити її потрібно буде довше.

Дві великі головки ріпчастої цибулі очищаємо від лушпиння і ріжемо на маленькі кубики.

У розігріту сковороду кладемо шматочок вершкового масла і викладаємо всю нарізану цибулю.

Обсмажуємо цибулю на середньому вогні до золотистого кольору, періодично помішуючи, щоб не підгоріла. Перекладаємо її на тарілку і даємо охолонути.

Зварену до напівготовності капусту відкидаємо на друшляк, даємо стекти зайвій рідині.

Даємо капусті повністю охолонути і залишки вологи віджимаємо руками.

Перекладаємо капусту в глибоку миску, додаємо остиглу обсмажену цибулю, два свіжих курячих яйця, сіль, манну крупу, зелень (у мене сушена) і приправи (за смаком).

Все добре перемішуємо і даємо фаршу постояти 10 хвилин: щоб манка набухла. Якщо фарш вийде рідкуватим, додайте ще трохи манки.

Формуємо котлети (у мене в цей раз круглої форми), перекладаючи фарш кілька разів з однієї руки в іншу і трохи притискаючи його.

У сковороду з достатньою кількістю розігрітої рослинної олії викладаємо наші капустяні котлети, обсмажуємо з одного боку до золотистого кольору.

Потім перевертаємо і другу сторону обсмажуємо вже під кришкою.

Смажаться такі котлети дуже швидко. З даної кількості інгредієнтів у мене виходить 10-12 котлет.

Порада. Якщо ви хочете приготувати зовсім легкі, нежирні котлети, то радимо вам запекти їх в духовці, прогрівшт її до 180 градусів. Котлети викладаємо на деко, застелене пекарським папером, змащуємо вершковим маслом і випікаємо близько 20 хвилин. Потім виймаємо, обмазуємо збитим яєчним білком і знову ставимо в духовку: приблизно на 10 хвилин. Готові котлети можна посипати насінням кунжуту.

Подаємо капустяні котлети на стіл теплими або холодними, зі сметаною або іншими соусами.

Не вдається скопіювати.