Макаронс — вишукане печиво, яке можна приготувати в дома. Покроковий рецепт.
Макаронс — це дуже вишукане печиво, яке полюбляють всі гурмани. За класичним рецептом, його готують на мигдалевому борошні, але воно досить дороге.
Пропонуємо рецепт цих смаколиків на звичайному пшеничному борошні з додаванням мигдалевої есенції. Також, використовувати можна борошно з будь-яких горіхів, насіння соняшника, амаранта, гречки, кунжута та багато іншого.
Повідомляє miysvit.pp.ua, із посиланням на facedobra.com
- Борошно пшеничне 70 гр.;
- Пудра цукрова 110 гр.;
- Білок яєчний 70 гр.;
- Цукор 45 гр.;
- Мигдалева есенція 4 краплі;
- Дрібка лимонної кислоти.
Спосіб приготування:
Змішайте та просійте борошно з цукровою пудрою.
З’єднайте білок та лимонну кислоту в чистій й сухій чаші. Збийте міксером до піни, не зупиняючись по трохи додавайте цукор. Зупиніться коли будуть щільні піки.
Додайте борошно та мигдалеву есенцію й обережно вимішуйте знизу вверх силіконовою лопаткою. Зупиніться коли тісто стікатиме широкою та непереривною стрічкою.
Постукайте формою об стіл, щоб вийшли зайві пухирці повітря та залишіть на 40 хвилин печиво, щоб підсохло й вкрилося щільною плівкою.
Випікайте 17 хвилин в розігрітій духовці до 130° в режимі з конвекцією. Якщо немає, то 20 хвилин.
Після повного остигання, начиніть ганашем.
Для начинки макаронс можна використовувати будь-які креми або ганаші.
Смачного!