ДАВНО ЗАБУТИЙ, АЛЕ ТАКИЙ СМАЧНИЙ І БЕЗПРОГРАШНИЙ САЛАТ “ПРАГА”. ЦЕ Ж КЛАСИКА НОВОРІЧНОГО СТОЛУ!
Представляємо вам рецепт перевіреного часом салату. Він завжди є безпрограшним варіантом на святковому столі.
Готувати його можна на одному великому блюді, але ми вирішили приготувати його в невеликих порційних салатниках. Вийшло красиво і дуже апетитно!
Повідомляє miysvit.pp.ua, із посиланням на Я Люблю Готовить.
Раніше цей салат готували з майонезом, але в нашому рецепті ми замінили його на домашній соус. Так наш салатик придбав трохи новий смак і став більш корисним.
А щоб додати салату пікантності, цибулю ми використовували не свіжий, а маринований.
Необхідні продукти:
- куряче філе – 0,3 кг;
- відварна морква – 150 гр;
- цибуля – 200 гр;
- чорнослив – 0,1 кг;
- яйце – 3 шт.;
- мариновані (квашені) огірки – 200 гр;
- консервований горошок – 0,2 кг;
- домашній соус – 200 гр;
Для маринаду:
- сіль – 0,5 ч.л.;
- цукор – 6 гр;
- оцет 9% – 1 ст.л.;
- окріп – 50 мл;
Починаємо приготування салату «Прага»
- Відварюємо куряче філе. Цибулю очищаємо і дуже ретельно подрібнюємо. Потім перекладаємо її в чашку і додаємо всі компоненти для маринаду. Залишаємо маринуватися.
- Всі продукти (яйця, мариновані огірки, куряче філе і моркву) ретельно подрібнюємо ножем. Потім нарізаємо чорнослив. Якщо він твердий, то спочатку його необхідно 5-7 хвилин потримати в окропі.
- Формуємо салат. Беремо порційні салатники, в них ми будемо викладати продукти шарами. Перший шар робимо з курячого філе, злегка придавлюємо його ложечкою.
- Потім викладаємо мариновану цибулю і зверху промазуємо її майонезом. Наступний шар робимо з маринованого огірочка.
- Слідом викладаємо яйця, їх теж промазуємо майонезом. Зверху на яйця викладаємо моркву, на неї – горошок і завершальний шар робимо з чорносливу. Останній шар промазуємо майонезом.
Салат готовий. Ставимо його в холодильник на 1-2 години просочуватися.
Смачного! Обов’язково діліться смачним рецептом з друзями!