М’ЯСО ПО-ФРАНЦУЗЬКИ В ДУХОВЦІ. ПРОСТИЙ РЕЦЕПТ!
Сьогодні ми розкриємо вам секрет дуже простого і неймовірно соковитого і смачного рецепта м’яса по-французьки в духовці, який стане для вас просто знахідкою. Ну що ж, давайте спробуємо приготувати разом.
Повідомляє miysvit.pp.ua, із посиланням на intermarium.news
Складові:
– м’ясо (яловичина або свинина на ваш смак) – 500 грам
– картопля – 5-6 штук
– цибуля – 2-3 головки
– сир – 250-300 грам
– соняшникова олія для змащування форми
– майонез – 150-200 грам
– сіль, перець – за смаком
– гірчиця в зернах – за смаком
М’ясо по-французьки в духовці, простий рецепт:
1. Для приготування цієї страви підходить як яловичина, так і свинина. Я більше люблю яловичину. Тому беру заморожений шматочок яловичини, даю йому час на розморозку і ріжу на порційні шматочки, потрібної мені товщини. Відставляю м’ясо в сторону. Поки воно буде розморожувати, ми займемося приготуванням інших інгредієнтів.
2. Беремо картоплю, чистимо і натираємо на крупній тертці. Опускаємо натерту картоплю в підсолену воду. Це буде запобігати потемнінню, а також трошки посоліть саму картоплю.
3. Очищаємо цибулю від лушпиння, нарізаємо дуже тоненькими півкільцями, картоплю віджимаємо від води. Дно форми змащуємо олією і викладаємо в неї картоплю. М’ясо до цього часу вже повністю готове, відбиваємо його гарненько.
4. Шматочки яловичини солимо, перчимо і на кожен шматочок м’яса викладаємо трошки зерен гірчиці – за смаком.
5. Викладаємо підготовлене м’ясо на картоплю.
6. Мнемо цибулю руками для того, щоб вона почала виділяти сік.
7. Викладаємо цибулю на м’ясо і трошки приминаємо її.
8. Беремо майонез і скроплюємо нашу страву, можна зробити майонезну сіточку, але зовсім тоненьку.
9. Натираємо сир на крупній тертці, беремо 100-150 грам майонезу і змішуємо з сиром.
10. Розподіляємо нашу готову суміш сиру і майонезу по всій поверхні цибулі.
11. Ставимо в духовку на 30-40 хвилин, температура 170-180 градусів.
12. Після закінчення приготування залишимо нашу страву в духовці ще хвилин на 20, так вона буде ще соковитіше.
Поки наше м’ясо настоюється, поділюся з вами парою секретів. Картопля натирається на крупній тертці, а не ріжеться кільцями, як у більшості рецептів, для того, щоб вона була ще соковитішою і повністю просякнутою усіма соками, які виділяє м’ясо і цибуля за час приготування. А сир ми змішали з майонезом, щоб скоринка не була такою жорсткою і засмаженою, а навпаки була ніжною і соковитою.
Наша страва готова! Давайте пробувати! Бажаємо вам приємного апетиту і рекомендуємо вам стежити за оновленнями на нашому сайті. Тут ви завжди знайдете для себе багато смачних і простих рецептів!