Смачний курячий сальтисон: рецепт приготуваня!
Пропонуємо до вашої уваги рецепт приготування сачного курячого сальтисону.
Цю страву можна назвати і рулетом, і сальтисон. Вранці на бутерброд, і як закуска на будь-який стіл. Головні особливості страви – простота приготування, смакота неймовірна, ситно і багато.
Повідомляє miysvit.pp.ua, із посиланням на Вакурат

Необхідні нігредієнти:
Курка (або стегенця) – 2 кг;
волоські горіхи – 100 грам;
желатин – 30 грам;
часник – 4 зубчики;
сіль, перець, прянощі.
Спосіб приготування:

1. Курку промиваємо та нарізаємо на шматки (розмір не має значення). Викладаємо шматочки курки в посуд з товстим дном. Сковорідку не змащуємо, воду або бульйон теж – соку від тушкованої курочки буде досить. Каструлю з куркою ставимо на середній вогонь і накриваємо кришкою.
2. Тушкуємо курку приблизно хвилин 40-50, поки м’ясо не почне легко відходити. Часто відкривати кришку не потрібно, достатньо перевірити 2-3 рази за весь час гасіння. За хвилин 10 до закінчення солимо і перчимо наше мяско.
3. Поки готується курочка, желатин заливаємо 1 склянкою холодної води і розмішуємо до повного розчинення.
4. Очищаємо часник і пропускаємо його через землянку, горіхи подрібнюємо.
5. Коли курка буде готова, м’ясо виймаємо і злегка охолоджуємо. Потім розбираємо м’ясо від кісток, хрящиків і шкіри (якщо не любите). М’ясо нарізаємо шматочками і викладаємо в той же посуд, де готували м’ясо – там залишилося багато смачного соку.
6. Кладемо часник, горіхи і розпущений желатин і все перемішуємо.
7. Далі, форму для випічки хліба (або будь-яку іншу форму) вистилає харчовою плівкою і викладаємо суміш з сковороди.

8. Розміщуємо форму в холодильник для застигання на 3-4 години. Потім його можна їсти.
Порада:
Якщо у вас немає форми, пропонуємо наступне: беремо пластикову пляшку об’ємом 1, 5 – 2 літри і обрізаємо верхівку (вузьку частину). Пляшку добре миємо й висушуємо. Викладаємо в підготовлену пляшку всю суміш зі сковороди і також поміщаємо в холодильник на 3-4 години (звисайно пластик краще не використовувати, але це якщо на крайній випадок).